Superliga

- FC København er det rette valg

Den tidligere U/21-landstræner Keld Bordinggaard stiller skarpt på Nicolai Jørgensen - FC Københavns nye våben.

Bragt i Tipsbladet 20. juni

Hvordan vil du beskrive Nicolai Jørgensens kvaliteter som spiller?

”Han har en dynamik og en elegance med bolden, som nogle gange kan gøre ham helt uafviselig i hans aktioner med bolden. Det viste han også lidt af, efter sit indhop mod FC Midtjylland. Nicolai har et stort potentiale, og det, han har brug for nu, er masser af kampe og ro til at udvikle sig i en længere periode. I så fald er der en rigtig dygtig spiller gemt i Nicolai.”

Hvilke facetter skal han arbejde med for at nå helt til tops?

”Det er ting, som kampene og erfaringen vil give ham. Det at træffe den rigtige beslutning i forskellige situationer og samtidig have selvdisciplinen i de defensive opgaver, som Ariël Jacobs giver ham.”

Hvordan vil du beskrive Nicolai Jørgensens udvikling?

”Han udvikling har været kendetegnet ved store spring og små tilbagefald på grund af manglende spilletid og skader. Men begge dele er han forhåbentlig ude over nu.”

Er FC København det rette valg på nuværende tidspunkt?

”Jeg synes faktisk ikke, at han kunne have valgt bedre. Han får både en dygtig træner og internationale opgaver, og Nicolai har brug for det hele, hvis han skal banke på til landsholdet igen.”

Hvordan vil du beskrive Nicolai Jørgensen uden for banen?

”Han er en spiller, der lever med sin fodbold på godt og ondt. Derfor tror jeg også, at de her lange perioder uden spilletid og med skader har været hårde for ham at komme igennem. Men han har det der fandenivoldske i sig, og når han finder det frem, så kan han godt overkomme de problemer. Det så vi også under U/21-slutrunden for os, hvor han kom fra et spillemæssigt skidt forår i Leverkusen uden så mange kampe. Vi trænede lidt ekstra med ham, og han fandt jo også sine kvaliteter frem under slutrunden og krydrede det med en rigtig flot scoring mod Hviderusland i den anden kamp. Så han har hele tiden vist, hvad der gemmer sig i ham, men den manglende spilletid og skader har hele tiden sendt ham tilbage.”

Kom springet fra AB til Leverkusen for tidligt i karrieren?

”Det er lidt at se tilbage i bagklogskabens klare lys, for jeg ved, at Jupp Heynckes var rigtig glad for ham og havde også planer med ham. Men da han så skiftede til Bayern München, så den nye træner lidt anderledes på det. De hentede også en spiller som Schürrle ind, og det kom til at koste et lejemål, som ikke gik så godt. Men der var jo ingen, der kunne have forudsagt, at de her ting ville ske. Men med det niveau, som FC København arbejder på, så venter der også rigeligt med udfordringer til Nicolai.”

Der spekuleres i, hvorvidt han skal spille kant eller angriber. Hvor synes du, han er bedst?

”Jeg synes, at han er bedst begge steder. Så længe han bare er i stand til at bringe sig til afslutninger og assists. Det gør han fremragende ude på venstre kanten, men det gør altså også rigtig godt inde centralt. Han er en meget fleksibel offensiv-spiller, og derfor mener jeg, at man kan få det fulde udbytte af Nicolai fra begge positioner.”