• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC København leder efter ny træner: De får mails fra hele verden

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Trænersædet i FC København er interessant, og derfor er der også udenlandsk interesse, vurderer Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen, der er spændt på at finde ud af, hvordan FCK finder den nye cheftræner.

Af Kenneth Jensen

William Kvist og FC København leder lige nu efter en ny cheftræner, efter man for tre uger siden fyrede norske Ståle Solbakken, og William Kvist har formentlig nok at se til.

Solbakken var både sportschef og træner, og Kvist har altså overtaget pladsen som sportschef på midlertidig basis, mens Hjalte Nørregaard er cheftræner for tiden.

Men spørgsmålet er, hvor længe Nørregaard er det.

Læs også:Panenka fra pletten: Jonas Winds straffespark kåret til Rundens Mål

I hvert fald arbejder bestyrelsesmedlemmet William Kvist hårdt på at finde en ny cheftræner, og Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, fortæller i en videosamtale med redaktør Kenneth Jensen, hvordan arbejdet med at finde en sådan kan foregå.

Der er nemlig flere indgangsvinkler til at finde en ny træner. Det kan være, at man tegner en klar profil og så finder træneren, det kan også være, at man sorterer mails og finder cheftræneren i de mange henvendelser, der måtte komme

- Du skal gøre dig klart, hvad for en type træner du søger. Hvad vedkommende skal kunne, hvilken erfaring han har, og hvad hans rolle skal være. Det her er ikke en dansk 1. divisionsklub, hvor udvalget af cheftrænere ikke er så stort. Det er et trænerjob, som jeg er ret sikker på, at samtlige i bestyrelsen og direktionen får mails om fra interesserede kandidater fra nærmest alle dele af verden. Det er en af de klubber, der har spillet mest i Europa de seneste 15 år, og det lover jeg, er noget af det mest attraktive, man kan forestille sig som træner i det lag.

Læs også:Tv-krig rammer Discovery hårdt: Fodboldkanaler bløder seere

- Så den sortering bliver vigtig, og det glæder jeg mig også meget til at se - altså hvor meget er det, at man ser på de utvivlsomt gode cv, der ligger i indbakken fra gode trænere, der har prøvet en masse, og hvor meget er det, at man har en knivskarp profil og virkelig, virkelig ved, hvad man vil med sit hold ,og så derefter selv går ud og vælger sin nye cheftræner. Det ville jeg - jeg har ikke prøvet det, skal det siges - nok hælde til, hvis jeg var en ret stor klub i Europa, som FC København er, siger Troels Bager Thøgersen.

I snakken om jagten på FC Københavns nye træner og sportschef - som du kan se i videoen øverst - tales der også om fornuften i at vælge en træner før en sportschef, og om det i virkeligheden svækker sportschefen.

Og så bliver Brøndbys Carsten V. Jensen også vendt som et muligt emne til stillingen som sportschef. Se det hele i videoen øverst.

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - FC Midtjylland

Læs også:Brøndbys pokalkamp rykkes 12 dage: Spiller i næste uge

Læs også:Danny Amankwaa krydser fingre: Håber på kontrakt i Hobro

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020