• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Nordsjælland - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

De danske mestre kommer på en svær opgave, når de gæster Farum og FC Nordsjælland.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Jakob A. Sundberg
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnfcm #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Farum-klubben fik til sidst reddet uafgjort med fra mødet med Horsens på udebane, og dermed ligger man fortsat lunt til i forhold til en top seks-placering. Men det er også tydeligt, at man ikke har samme kvalitet som sidste år, efter man denne sommer har solgt Mohammed Kudus og Mikkel Damsgaard.

Opgøret lørdag bliver svær for FC Nordsjælland, der tidligere har haft det vanskeligt mod FC Midtjylland. I sidste sæson vandt FCM alle fire møder mod FCN, der ganske enkelt kom til kort, så det skal Farum-klubben have løst denne gang.

Man har spillet med tre stoppere i de sidste par kampe efter tilgangen af Johan Djourou, og det er ventet, at Flemming Pedersen holder fast i det mod fysisk stærke FC Midtjylland.

Jonathan Amon er desværre for hjemmeholdet blevet langtidsskadet, og han er derfor ude. Mads Døhr Thychosen er heller ikke med i truppen.

FC Midtjylland:
De vandt med 3-2 mod Brøndby på udebane efter at have været bagud med 0-2 efter 65 minutter. Sejren var ikke fortjent, for Brøndby var bedst, men den individuelle kvalitet kom til udtryk til sidst i kampen.

Læs også:Medie: Panathinaikos vil ophæve med Uffe Bech

FC Midtjylland kommer fra et nederlag på Anfield til Liverpool og jagter tre point for at holde presset på konkurrenterne i toppen af Superligaen, men man skal også balancere Superligaen og Champions League, og allerede igen på onsdag er der kamp i Champions League, når man møder AFC Ajax i Herning.

Til opgøret ventes angriber Ronnie Schwartz ikke at være med - han bliver ikke udtaget til kamp. Ude var Junior Brumado også senest mod Liverpool, mens målmand Jesper Hansen var rejst med til England, men ikke blev klar. De er fortsat ude. 

Det er forventet, at Brian Priske roterer en smule i startopstillingen. I hvert fald er Erik Sviatchenko, Sory Kaba og Paulinho ikke med. 

Karantæne:
FC Nordsjælland: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (3-4-3): Vindahl Jensen - Hansen, Djourou, Yttergård Jenssen - Villadsen, Kofod Andersen, Diomande, Frese - Atanga, Rothmann, Sulemana

FC Midtjylland (4-2-3-1): Andersen - Cools, James, Scholz, Dyhr - Cajuste, Onyeka - Dreyer, Kraev, Mabil - Pfeiffer

Læs også:Liverpool-profiler roser FCM: De gjorde det meget svært for os

Profilen:
Mikkel Andersen fik pladsen i målet mod Liverpool, da Jesper Hansen var skadet, og den rutinerede keeper leverede en glimrende præstation, der gør, at FC Midtjylland ikke umiddelbart bør være nerøs for situationen omkring målmandsposten, når Jesper Hansen ikke kan være med. Er Hansen klar, kan det måske tænkes, at han bliver sparet et par dage yderligere, inden der venter et opgør mod Ajax på onsdag.

Vidste du, at..:
Jesper Hansen, der ikke er klar til opgøret og i stedet må lade Mikkel Andersen vogte kassen, har en fortid i netop FC Nordsjælland, og faktisk var han i 2012 med til at spille Champions League-gruppespil med klubben. Det er altså ikke første gang, at han spiller Champions League for et dansk mandskab.

Dom:
FC Nordsjælland har mistet kvalitet i form af gode spillere som Damsgaard og Kudus, mens FC Midtjylland lige nu kæmper i flere turneringer. Og derfor er det interessant at se, hvordan det kommer til udtryk lørdag.

Sidste sæson var der klasseforskel i de fire kampe, de to hold spillede mod hinanden, og i det hele taget er FC Midtjylland lidt af en hademodstander for FCN. 14 gange i træk har FC Nordsjælland ikke vundet over FC Midtjylland i Superligaen.

Det ender også denne gang med succes for FC Midtjylland - 2-1 til klubben fra Ikast og Herning.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Medie: Solbakken ville afløses af Kasper Hjulmand i FC København

Læs også:Superligaens bedste: Jesper Lindstrøm bringer sig i front

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 6. spillerunde

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus