Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FC Midtjylland åbner for indkøb: Vi har penge på kontoen

De danske mestre har forholdt sig roligt i dette transfervindue, men klubben melder nu, at man er klar til at åbne pengepungen, hvis den rigtige spiller er der.

Hvis der er noget, de forstår sig på i FC Midtjylland, er det at lave en god handel.

De danske mestre har solgt spillere til mange millioner kroner de senere år, og samtidig har man formået at hente gode spillere til billige penge.

Og den sidste del lurer de danske mestre på igen i dette transfervinduet. Selv om de har forholdt sig forholdsvis passivt indtil videre, er administrerende direktør Claus Steinlein klar til at slå til, hvis der byder sig en mulighed.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2021

- Vi holder helt klart øje med markedet i de sidste dage af transfervinduet. Vi har penge på kontoen, og hvis den rigtige mulighed opstår, er vi klar til at slå til. Vi har en god blanding af profiler og unge spillere, der er godt på vej, så vi tænker os godt om. Men vi holder helt klart øje, også fordi udbuddet er en del større end efterspørgslen, siger Claus Steinlein til tipsbladet.dk.

Den sidste del er interessant. Den bekræfter, at det er købers marked. Det kan man også se på, hvor få store transfers der har været i dette vindue.

Coronakrisen har betydet, at der ikke er mange penge i omløb, og det gør altså, at der kan være klubber, der er desperate efter penge i de sidste timer af transfervinduet. Sker det, er FC Midtjylland altså klar til at slå til.

Læs også:Avis: Ny angriber til AaB - henter Paul Onuachu-klon

- Der er gode handler at hente derude, hvis man rammer rigtigt. Der kan godt være nogen, der er tvunget til at sælge, ligesom jeg var som direktør i FC Midtjylland, da vi solgte Joachim Andersen for seks millioner kroner i 2012, siger Claus Steinlein.

FC Midtjylland har indtil videre ikke hentet en eneste ny spiller i januar, men det handler også i høj grad om, at klubben har en stærk trup, som man har valgt at holde sammen på frem til sommer. Den kommende danske mester er sikret som minimum at komme i Europa League-gruppespillet, så økonomisk vil det være et kæmpe boost at blive dansk mester.

Klubben fra Ikast og Herning har gjort det klart, at man leder efter et alternativ på venstre back, efter man udlejede Nikolas Dyhr til AC Horsens for resten af indeværende sæson. Men cheftræner Brian Priske kan også bryge Dion Cools eller Joel Andersson som venstre back, hvis man ikke formår at finde et alternativ og Paulinho går i stykker.

FCM fører Superligaen med samme pointantal som nummer to Brøndby IF. Man åbner foråret med et opgør hjemme mod SønderjyskE.

Læs også:Transferplanen: Brøndby gør sig overvejelser om forsvaret

Læs også:Solbakken om rigmænd i danske klubber: Idealismen er "long gone"

Læs også:Officielt: Atalanta-stjerne tager til Sevilla