• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Transferplanen: Brøndby gør sig overvejelser om forsvaret

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 12 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Brøndby IF.

Af Kenneth Jensen

De overvintrer på andenpladsen med samme pointantal som topholdet FC Midtjylland, så der er meget at glæde sig over i Brøndby IF, hvor man i den grad kan kigge mod et sjovt forår.

Klubben har allerede lavet et par handler og har fået givet spilletid til flere unge spillere, der har vist et højt niveau. Men hvad skal der ske i vinterens transfervindue? 

Vi sætter fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på Brøndby IF.

Vinterens tilgange:
Oskar Fallenius (IF Brommapojkarna)
Michael Lumb (AC Horsens)

Vinterens afgange:
Ingen

Læs også:Flere Brøndby-spillere træner med igen

Kommende kontraktudløb:
Michael Tørnes (30. juni 2021)
Marvin Schwäbe (30. juni 2021)
Hjörtur Hermannsson (30. juni 2021)
Anthony Jung (30. juni 2021)
Lasse Vigen Christensen (30. juni 2021)

Her kan der sælges:
Der er flere oplagte salgsemner i Brøndby IF, hvor en spiller som Jesper Lindstrøm i hvert fald må have vakt interesse i udlandet. Offensivspilleren blev i Tipsbladet kåret til Efterårets Profil i Superligaen, og tidligere har der været lidt rygter om Sampdoria. Det står dog klart, at prisen er meget høj, hvis stortalentet skal væk fra den københavnske Vestegn allerede nu. Det samme kan siges om en velspillende Morten Frendrup.

Et par spillere, som Brøndby måske vil være villige til at lade gå, hvis der kommer gode tilbud, er navne som Simon Hedlund og Josip Radosevic. Hedlund mistede så småt sin plads i startopstillingen i løbet af efteråret, mens Radosevic er en fin spiller på en plads, hvor Brøndby har mange gode spillere - specielt hvis en gammel ven af huset vender tilbage.

Og så er der de kommende kontraktudløb, hvor især Hjörtur Hermannsson er en spiller, som Brøndby kan slippe, hvis der kommer et godt tilbud. En del flere penge skal der til, hvis Anthony Jung eller Marvin Schwäbe - begge meget vigtige førsteholdsspillere - skal væk. Der ligger nok størst værdi for BIF i at holde dem frem til sommer. Tilmed forlyder det, at Anthony Jung tygger på en kontraktforlængelse i Brøndby.

Det tyder mest af alt på, at de sidste dage i transfervinduet for Brøndbys vedkommende skal bruges på at vurdere, om unge spillere som Anton Skipper og Joel Kabongo skal udlejes. Carsten V. Jensen fortalte tidligere i januar til tipsbladet.dk, at man ville kigge på muligheden for udlejninger sidst i transfervinduet.

Her kan der købes:
De har allerede lavet et par transfers. Angriber Oskar Fallenius skal nok ikke regne med at spille meget i det første halve år i Brøndby, men han skal suge til sig og lære af de tre andre, så han kan komme tættere på startopstillingen. Fallenius er skiftet fra de 3. bedste svenske række. Lumb er et interessant indkøb, for han er hentet som erstatning for den langtidsskadede Blas Riveros, og det viser, at Brøndby har ambitioner om at spille med i den absolutte top i Superligaen.

Læs også:Brøndby-spiller opereret i skadet knæ

Efter to indkøb er det spørgsmålet, om der skal ske så meget mere i BIF. Det afhænger formentlig af, om man sælger spillere. Og det gælder umiddelbart over hele linjen med Schwäbe, de to mulige stopper-salg samt midtbanen og i angrebet.

Og så bliver det spændende at se, om Brøndby-drengen Mike Jensen vender hjem til klubben i denne omgang. Han er kontraktfri og har før sagt, at han gerne spiller hos de blå-gule igen. Jensen vil formentlig blive taget imod med åbne arme, hvis han ønsker at vende tilbage til Danmark og Brøndby.

Citatet:
Fodbolddirektør Carsten V. Jensen til tipsbladet.dk om muligt salg af Jung og Schwäbe:
- Der skal noget væsentligt til, og det kan vi ikke se ske. Vi planlægger ikke aktivitet, for vi kan ikke se, at nogen vil kompensere i en grad, så vi føler os godt kompenseret på Jung. Han har været ganske enkelt fremragende, og fjerner du ham, så skal der ske noget væsentligt på positionen for at opretholde niveauet, så det ser vi ikke for os lige nu og her.

Nøglepersoner:
Niels Frederiksen, cheftræner
Carsten V. Jensen, fodbolddirektør
Ole Palmå, administrerende direktør
Jan Bech Andersen, ejer og bestyrelsesformand

Læs også:Interview med Brøndbys nyindkøb: Dette var afgørende for mig

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub