Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland må nøjes med en kopi af pokalen

Med én spillerunde tilbage af Superligaen, kan både og Brøndby IF og FC Midtjylland blive mestre. Det betyder, at Divisionsforeningen har to Superliga-pokaler klar til på søndag.

Banen er kridtet op til en vaskeægte guldgyser søndag, hvor blot målscoreren skiller Brøndby IF og FC Midtjylland før sidste spillerunde. 

Begge hold kan altså ende øverst på skamlen og løfte Superliga-trofæet, og det efterlader naturligvis et spørgsmål. 

Hvor befinder pokalen sig søndag eftermiddag, når kampene bliver fløjtet i gang? Starter den i Brøndby? Bliver den fløjet til Herning?

Nej, faktisk forbereder man to helt ens guldceremonier hos Brøndby IF og FC Midtjylland med to forskellige pokaler.

Det fortæller turneringschef hos Divsionsforeningen, Peter Ebbesen, til Tipsbladet.

- Vi gør det sådan, at vi har to pokaler i det nøjagtigt samme design og størrelse. Der er den forskel, at den ene er en replika. Den har lidt mindre værdi. Originalen er i Sterling-sølv, mens kopien er lavet af noget metal. Det blotte øje kan ikke se forskel, det er fuldstændig det samme. 

- Den rigtige pokal kommer til at stå i Brøndby, fordi de ligger nummer ét på dagen. Replikaen kommer så til at så til at stå i Midtjylland, da de ligger nummer to. Ellers vil alt setup være fuldstændig det samme - bortset fra værdiforskellen på de to pokaler.

Den rigtige pokal kommer til at stå på Brøndby stadion, når sidste spillerunde i Superligaen løber af stablen på søndag. Foto: Alamy

Er det ikke ærgerligt, at FC Midtjylland ikke kan løfte den rigtige pokal?

- Jo, men hvad havde du forestillet dig? Skulle vi købe tre? Den originale koster i omegnen af én million kroner, så det er ikke bare for sjov. Eller skulle vi være ubevidste om miljøet og bestille en helikopter, der fragter den. Jeg synes ikke, der er noget mærkeligt i det. Den er fuldstændig den samme. Den er designet af de samme og vejer på grammet det samme. Så der er ingen forskel. Den bliver pudset og får sløjfer og hele svineriet, fortæller Ebbesen. 

Du siger den rigtige koster i omegnen af million, hvad koster replikaen?

- Det kan jeg ikke lige sige. Den er, ligesom den rigtige, designet af Georg Jensen, så den er ikke billig. Men den er lavet i metal, så den koster ikke i nærheden af den rigtige, siger turneringschefen.

Og faktisk kan 'Ulvene' blive historiske i og med, at de kan blive det første hold, der løfter den 'forkerte' pokal. 

Det er nemlig ikke sket i nyere tid, mens replikaen har været i spil, at førstepladsen har skiftet hænder efter sidste spillerunde. 

Vil du personligt ærgre dig lidt, hvis den ‘forkerte’ pokal blev løftet?

- Overhovedet ikke. Og jeg gætter ikke på, at det betyder noget for FC Midtjylland. De bliver nok kisteglade alligevel, når den rigtige pokal bliver leveret senere. Det er bare sådan, det er, fortæller Peter Ebbesen.

I sidste spillerunde tager Brøndby imod AGF, mens FC Midtjylland tørner sammen med Silkeborg IF i Herning.