• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCK-anfører forklarer rundkreds efter AGF-kamp: Drengene er min familie

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Kaptajn Zeca samlede FCK-spillerne i en klynge efter sejren over AGF i søndags og talte om familie. Nu forklarer han hvorfor.

Af Anders Dehn

Søndag var ikke kun en særlig dag for Zeca, fordi FC København vandt for første gang siden fyringen af Ståle Solbakken. Det var også hans datters fødselsdag, og det sammenfald inspirerede kaptajnen til at holde en kort tale for holdkammeraterne, efter de havde besejret AGF.

Her talte han om, at truppen er en familie, og hvis spillerne fortsætter med at kæmpe sammen, kommer de til at vinde mange flere kampe. Men for Zeca havde familievinklen altså dobbelt betydning.

Læs også:Fischer: Zeca havde personlig meddelelse til FCK-truppen

- Mine holdkammerater ved, at jeg er langt væk fra min rigtige familie. Og derfor er drengene min familie, når jeg er her i København. Jeg bruger meget mere tid sammen med dem end med min rigtige familie.

- Og fordi det i søndags var min yngste datters fødselsdag, var vi nødt til at vinde for begge ’familiers’ skyld. Det var bare det, jeg sagde til dem efter kampen. Og derfor var jeg ekstra glad for sejren, siger Zeca til fck.dk.

Læs også:Hjemvendt Zanka vil skabe sammenhold i FC København

Det er langt fra noget nyt, at FCK-anføreren er adskilt fra sin kone og to døtre. De bor nemlig i Portugal, og han har ikke boet sammen med dem i fem år. Men Zeca forfølger også sin fodboldkarriere for deres skyld.

- Det er rigtig hårdt for mig, og jeg savner dem rigtig meget. Det er ikke nemt, at der kan gå fire eller seks måneder, før jeg ser dem. Men jeg gør det her for dem også. Jeg ved, jeg får tid til at nyde livet med dem og se dem vokse op. Det, jeg gør, er med til at give dem et bedre liv. Et liv, jeg ikke havde, uden stress, sagde han i et interview med B.T. i fjor.

Udover at familien bor i Portugal, og Zeca i Danmark, bruger han mange af sine få klubfridage i Grækenland. Der spiller han på landsholdet.

Læs også:Kaufmann uenig med dommeren: Nummer to er tyndt

Læs også:Nicolai Poulsen om sit andet gule kort: Fischer skriger som en lille pige

Læs også:Bedst og værst: Winds Panenka-scoring var skønheden i en grim kamp

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020