Video : Tipsbladet
Superliga

Storaktionærer i Parken står til at score kassen

FC Københavns bestyrelse har indstillet til, at man udbetaler næsten 100 millioner kroner i udbytte til aktionærer.

Der kan meget vel være en stor pose penge på vej til Erik Skjærbæk, Lars Seier Christensen og Karl Peter Korsgaard - de tre storaktionærer i selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment.

I en selskabsmeddelelse fredag oplyser Parken Sport & Entertainment således, at bestyrelsen til den ordinære generalforsamling vil indstille til, at der udbetales udbytte på 10,00 kroner pr. aktie.

I og med at der ifølge NASDAQ er 9.875.200 aktier i Parken Sport & Entertainment vil man altså hive næsten 99 millioner kroner ud til aktionærerne.

Her vil både Erik Skjærbæk, Lars Seier Christensen og Karl Peter Korsgaard score minimum 19,7 millioner hver, fordi de hver især ejer minimum 20 procent af aktierne i selskabet. 

For at det skal ende sådan, skal forslaget godkendes ved generalforsamlingen i april.

Sidste år lavede bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment desuden samme øvelse, hvor der også blev udbetalt udbytte på 10,00 kroner pr. aktie.

I samme selskabsmeddelelse melder Parken Sport & Entertainment desuden, at man forventer en omsætning for 2024 i niveauet 1.400 til 1.500 millioner kroner, og et resultat før skat på 150 til 200 millioner kroner. Det er baseret på, at man forventer deltagelse i gruppespillet i Europa League til næste sæson. 

FC København spiller i den indeværende sæson Champions League og er aktuelt nummer to i Superligaen.