Foto: Getty Images
Superliga

FCK-exit i Pokalen: Silkeborg er semifinale-klar

En god første kamp blev afgørende for Silkeborg, der lørdag tabte til FCK, men alligevel er videre i pokalen.

Silkeborg IF er som det andet hold klar til semifinalerne i denne sæsons pokalturnering efter en samlet sejr på 3-2 over FC København.

Jyderne tabte lørdag aften 1-2, men et godt udgangspunkt fra den første kamp sikrede en semifinaleplads til Silkeborg, der slår følge med FC Nordsjælland, som tidligere lørdag slog AB ud og bookede en semifinalebillet.

Silkeborg havde onsdag kørt københavnerne rundt i Parken og vundet 2-0 i den første kvartfinale, men det var et helt andet kampbillede i returkampen.

FCK stillede noget uvant op med et tremandsforsvar, og det var tydeligt, at man med systemskiftet ønskede at give de to wingbacks, Elias Jelert og Christian Sørensen, mere frihed i offensiven.

Om det var på grund af systemskiftet skal være usagt, men det var gæsterne fra København, der begyndte opgøret bedst og var i fuld kontrol fra kampens indledning, hvor det meste af spillet foregik på Silkeborgs halvdel.

Silkeborg havde det svært og var ikke i stand til at fastholde bolden i længere perioder, hvilket i høj grad pressede hjemmeholdet ned mod eget felt.

Efter 35 minutter gav det tunge FCK-pres pote, da Nicolai Larsen slog en FCK-afslutning ud i knæet på holdkammeraten Robin Østrøm, hvorefter bolden sejlede i eget net.

Østrøm havde blot været på banen i tre minutter, da han havde erstattet en skadet Joel Felix.

Lige før pausefløjt blev der bragt balance i det samlede regnskab, da Christian Sørensen sparkede den i kassen efter en sekvens med et tungt FCK-pres.

Som anden halvleg skred frem, blev Silkeborg bedre. Hjemmeholdet formåede at holde på bolden i længere perioder, hvilket var med til at lægge en dæmper på FCK-presset.

Lidt over halvvejs i anden halvleg viste Silkeborg den skarphed på omstillinger, som havde straffet FCK i Parken.

Anders Klynge blev sendt i dybden med en perfekt timet aflevering, og midtbanespilleren svigtede ikke efterfølgende og sparkede den sikkert ind.

Mod slutningen satte FCK alt ind på et 3-1-mål, der ville sende kampen i forlænget spilletid, men trods flere chancer og annullerede mål udeblev scoringen.

/ritzau/