FCK slutter CL-kampagne af med mål og point

FCK fik scoret for første gang i Champions Leagues gruppespil i denne sæson i en 1-1-kamp hjemme mod Dortmund.

FC København rundede Champions Leagues gruppespil af med at spille 1-1 hjemme mod Borussia Dortmund.

Dermed høstede FCK point for tredje gang i seks kampe - for tredje gang var det et uafgjort resultat i Parken.

Ingen af holdene havde andet end æren og pengepræmierne at spille for. FCK var ude, og Dortmund var klar til ottendedelsfinalerne inden det første fløjt.

De i alt tre point efterlod FCK på en sidsteplads, og dermed er sæsonens europæiske opgaver slut for denne omgang.

I en gruppe, der også talte Manchester City og Sevilla, var det måske forventet med dansk exit. Men alligevel var det også en smule skuffende, at det ikke blev til mere.

Der var muligheder for en sejr hist og her, men FCK greb dem ikke.

16-årige Roony Bardghji havde fået chancen fra start i FCK-angrebet, og svenskeren var ved at score på et hovedstød efter ni minutter. Kun en god redning fra Dortmund-keeper Gregor Kobel forhindrede en scoring.

FCK havde stor ære af første halvleg, hvor presspillet fungerede godt og voldte Dortmund store problemer.

Men chancerne blev ikke omsat til mål, som det også har været fortællingen i de første fem kampe for københavnerne.

I stedet slog Dortmund til på en af udeholdets få chancer midtvejs i første halvleg.

Thorgan Hazard bragte udeholdet foran 1-0 efter 23 minutter. Belgieren modtog bolden ved bageste stolpe og hamrede den ind mellem venner og fjender.

FCK blev ved med at presse Dortmund, som havde bolden mest, men ofte ikke vidste, hvad der skulle ske med den.

Viktor Claesson fik en af den slags chancer, der simpelthen skal sparkes ind, men svenskeren skød fra få meters afstand lige på Kobel.

Det lignede endnu en af de kampe, hvor FCK ikke fik udbytte af sine bedste perioder med opfindsomt spil og store chancer.

Men kort før pausen lykkedes det omsider FCK at få slettet det runde nul i målscoren.

Det var angriberen Hakon Haraldsson, som sparkede bolden i kassen fra nært hold efter en assist fra Viktor Claesson.

Så var der pludselig balance i regnskabet, og det duftede af en overraskende sejr i Parken foran 31.900 tilskuere, der skabte en flot kulisse og måske også en bøde til FCK for brug af pyroteknik.

Anden halvleg bød også på masser af chancer, og denne gang var det Dortmund, der havde flest.

Faktisk var det utroligt, at tyskerne ikke formåede at score. Blandt andre kantspilleren Karim Adeyemi var tæt på et par gange.

FCK jagtede sejren, men det blev til adskillige omstillinger til Dortmund, som dog ikke fandt skarpheden.

Man kunne ikke se, at kampen var uden den store betydning. FCK gik helhjertet til sagen inde på banen, men det var heller ikke nok til sejr denne gang.

Indskiftede Rasmus Falk fik kampens sidste store chance, men FCK's rutinerede midtbanespiller skød snert forbi den ene stolpe i det 90. minut.

FCK skal i sin næste opgave spille hjemme mod Lyngby i Superligaen på søndag.