• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FCK-legende bekymret for Roony: For meget hype

Foto: Getty Images

Niels Christian Holmstrøm har et godt råd til den unge FCK'er.

Af Oliver Okstrøm

Den blot 16-årige FC København-spiller Roony Bardghji har lynhurtigt fået slået sit navn fast i Superligaen. Opmærksomheden med den hype som følger er dog noget, som den tidligere FCK-sportsdirektør og bestyrelsesmedlem Niels Christian Holmstrøm har bemærket. 

Han ønsker, at Roony sørger for at blive nogle år i Danmark, inden han rykker til udlandet. Det fortæller Holmstrøm i Eurosport-programmet 'Købmændenes Klub'.

- Jeg er som udgangspunkt meget bekymret når unge mennesker bliver hypet for meget. Jeg synes allerede, at der har været lidt for meget hype. Jeg forstår det sådan set godt, fordi drengen har ret store kvaliteter, og det har han vist på ungdomsholdene. Han har nogle kompetencer, som allerede kan komme til udtryk i Superligaen, siger han og fortsætter:

- Det er selvfølgelig vældig imponerende hans alder taget i betragtning. Men det er jo rigtigt, at han langt fra er færdigudviklet. Han er langt fra rutineret nok. At forlade en beskyttet liga som Superligaen er i forhold til nogle udenlandske ligaer, hvor han meget hurtigt kunne ende på bænken eller et reservehold, lyder det fra Niels Christian Holmstrøm.

Den tidligere FCK-sportsdirektør peger derfor på, at det rent fodboldfagligt ville være fornuftigt for den unge spiller, hvis han bliver i dansk fodbold, hvor han blandt andet kan få mere stabilitet ind i sit spil.

Holmstrøm mindes da også, at have set kampe, hvor det ikke er gået så fremragende.

- Jeg har jo set U17-kampe med ham, hvor han er faldet ud af kampen - hvilket er meget naturligt, fortæller FCK-ikonet.

Senest er der opstået meldinger om, at Roony er kommet på ønskelisten i Barcelona. Læs mere om det her.