• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

FCK næsten færdig med transfers: Udfordringen er Delaney

FCK næsten færdig med transfers: Udfordringen er Delaney
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk

Transfervinduet er ikke engang åbent, men FC København er næsten færdig med at handle. Kun to handler skal falde på plads - og så skal dialogen med Thomas Delaney gerne udmønte sig i en kontraktforlængelse.

Af Martin Davidsen

Rettidig omhu.

Den gamle Mærsk-traver er for andet år i træk et tema i FC Københavns sommertransfervindue. For et år siden havde FC København allerede flere handler på plads inden sæsonafslutningen, og det samme er tilfældet i 2016.

Læs også: Solbakken om angrebskabale: Pourie og De Ridder har ingen fremtid her

To runder inden Superligaens afslutning har FC København således tre handler klar til næste sæsons trup. Rasmus Falk er hentet i OB, og der er blevet lavet permanente kontrakter med Robin Olsen og Peter Ankersen. Det har stor betydning for manager Ståle Solbakken.

- Det betyder, at vi kan planlægge. Det ser fornuftigt ud, men vi ved, at vi har en udfordring eller to foran os. Men sådan er det, siger Ståle Solbakken til tipsbladet.dk.

Læs også: Thomas Delaney afviser FCK-tilbud

De to udfordringer er naturligvis situationerne omkring Thomas Delaney og Nicolai Jørgensen. Sidstnævnte skal sælges denne sommer, og så bliver det FC Københavns udfordring at hente en afløser. I forhold til Thomas Delaney handler det om at forsøge at beholde ham i klubben.

Delaney har sagt, at han føler sig klar til udlandet, men han har ikke helt udelukket at tage endnu en sæson i København. Anførerens kontrakt løber frem til sommeren 2017, og tidligere på foråret var det fremme, at han havde afvist et kontrakttilbud fra FC København. Ståle Solbakken har dog ikke opgivet at forlænge aftalen.

- Nej, det har vi ikke. Vi er i konstant dialog, så vi har overhovedet ikke opgivet det. Det er ikke sådan, at vi er kommet med et nyt tilbud til ham, men vi er i dialog, og han ved, hvordan vi tænker, siger Ståle Solbakken.

Det er oplagt, at FC København vil forsøge at lægge et år til Thomas Delaneys kontrakt, således at en ny kontrakt vil gælde til sommeren 2018. Det kan give Delaney endnu en sæson i FC København, hvorefter han kan sælges næste sommer.

Det er det store mål for Ståle Solbakken og kompagni, der ellers har truppen på plads til næste sæson.

- Vi er stort set færdige. Vi har fortsat et håb og en tro på, at Thomas kan blive, og så er der situationen med Nicolai. Det er der, vi står, siger han.

Er jeres ønskesituation, at I sælger Nicolai Jørgensen og finder en afløser som de eneste tilbageværende transfers i det kommende sommertransfervindue?

- Ja, det kan man godt sige. Det kan man godt.

Ståle Solbakken har tidligere udtalt til tipsbladet.dk, at de udlejede spillere Marvin Pourié og Steve De Ridder ikke har nogen fremtid i klubben, hvorfor de ikke indgår i planerne for den kommende sæson. Endelig er det et spørgsmålstegn, om Michael Antonsson forlænger kontrakten med FC København, men senest har det været fremme i Ekstra Bladet, at svenskeren sandsynligvis fortsætter i klubben frem til sommeren 2018.