Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-profiler på bænken: Har været en akilleshæl

Scott McKenna og Elias Jelert var på bænken mod Silkeborg. Peter Sørensen og Kenneth Emil Petersen kan forstå Jacob Neestrup disposition, men stikker samtidig til FCK-træneren.

For første gang siden skiftet til FC København i vinter startede Scott McKenna søndag på bænken for de danske mestre.

Jacob Neestrup begrundede det efterfølgende i et taktisk valg, men Peter Sørensen tvivler på forklaringen og mener, at Nottingham Forest-lejesvenden har leveret på et for lavt niveau.

Det siger han i Onside.

- Jeg synes, McKenna har været langt fra det niveau, jeg havde regnet med, og også som FCK havde regnet med, tror jeg. Jeg synes måske endda, vi kan tale om, at han har været en akilleshæl i et forsvar, som i rigtig mange kampe har set utroligt usammenspillet ud - og nu har han så taget konsekvensen - den naturlige konskvens - af det og flyttet Diks tilbage, for det kan han trods alt godt, selvom det ikke er hans favoritposition.

Udover McKenna startede Elias Jelert for anden kamp i streg også på bænken. Det kom som en overraskelse for Kenneth Emil Petersen.

- For mig er det overraskende, at han også starter på bænken i dag. Jeg er med på, at man engang imellem kan give sådan en spiller en lille vågn op-ting. "Nu skal du til at komme i gang."

- Jeg troede, han ville starte inde. Vi skal huske på, at det er en spiller, som i Champions League præsterede på et ultrahøjt niveau, og der er en kæmpe salgsværdi i ham for FC København. Så jeg var overrasket over at se ham på bænken, men han har ikke leveret særlig godt, og han har kostet mål i Superligaen.

Peter Sørensen mener omvendt, at Jacob Neestrup er skyld i, at Jelert ikke har leveret bedre, end tilfældet har været på det seneste.

- Men han er jo også blevet brugt forkert. Han er blevet brugt som venstre back, hvor han selvfølgelig ikke kan levere det niveau, man forventer af ham. Derfor har man taget toppen af ham og toppen af deres højreside, fordi det hele tiden er forskellige spillere, der spiller sammen. 

FC København vandt 2-0 over Silkeborg.