Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-træner vil ikke smide McKenna under bussen

FC København-træner Jacob Neestrup fortæller, at en særlig taktisk disposition spillede ind på fravalget af Scott McKenna mod Silkeborg.

PARKEN (Tipsbladet): FC København hentede en livsnødvendig sejr søndag, da de forsvarende mestre besejrede Silkeborg IF 2-0 i Parken. Kønt var det ikke, hvad københavnerne diskede op med, men det var effektivt, og derfor lever gulddrømmen stadig i den danske hovedstad.

Det glæder naturligvis FC København-træner Jacob Neestrup, der samtidig medgiver, at han ikke kan uddele ret høje karakterer for skønheden i kampen.

- Vi forsvarer godt lavt og giver få chancer væk, men vores pres er af svingende karakter. Jeg havde gjort det klart for spillerne, at det eneste, der ikke måtte ske i dag, var, at vi blottede os og havnede i ubalance, og det, synes jeg, vi gjorde godt, siger Neestrup og tilføjer:

- Og så kan vi slet ikke diskutere, at det vigtigste var, at vi vandt kampen i dag. Det er helt fair at have en kamp, hvor man ser sådan her ud, når man har kniven for struben og skal vinde. Vi måtte gå på kompromis med stilarten og det udtryk, vi gerne vil have, FC København har i størstedelen af kampene. Sådan var det i dag, og sådan skulle det være i dag.

Scott McKenna på bænken
FC København stillede bemærkelsesværdigt op uden den skotske stjerne Scott McKenna i det centrale forsvar. Lejesvenden, der har udløb om godt en måned, har været kritiseret på det seneste, og denne søndag placerede Neestrup ham så på bænken.

Han har dog kun pænt at sige om den skotske landsholdsspiller. 

- Jeg synes, han har fået hård kritik, det må jeg sige. Jeg synes, han har spillet nogle gode kampe, og så synes jeg, at han - ligesom andre spillere - har været involveret i nogle situationer, hvor man kan gøre det bedre.

- Men alt i alt har han givet os en god ro i mange kampe, så jeg kommer ikke til at smide ham under bussen. Han arbejder hårdt og er fantastisk for vores omklædningsrum. Han må ud og vise, at han skal spille næste kamp, siger Neestrup.

FCK-træneren fastslår desuden, at der var en særlig taktisk grund til, at Scott McKenna ikke blev peget på mod Silkeborg. 

- Min tanke var, at jeg gerne ville det link, der hedder Kevin Diks og Christian Sørensen og det direkte spil, de kan. Men jeg syntes faktisk ikke, at det lykkedes så godt, for Silkeborg var gode til at screene os af.

Ankersen på højre back
På højre back huserede Peter Ankersen, der stopper i FC København efter denne sæson. Veteranen leverede en flot præstation i 2-0-sejren.

- Han giver ro og kommunikerer meget, og så vælger jeg et hold, hvor vi måske kan være mere robuste på den del af spillet, der hedder defensive hjørnespark, for de har kostet os point. Jeg ved, hvad jeg får med Peter Ankersen, som jeg også ved, hvad jeg får med en spiller som Elias Achouri. Jeg får en assist næsten hver anden gang, han spiller. Det er kraftedeme godt. 

Valget af Ankersen skete på bekostning af Elias Jelert, der går nogle vigtige uger i møde. Han drømmer således om en plads i den danske EM-trup.

- Jeg kan ikke skelne til sådan noget, men det gør altid ondt på mig at sætte dygtige spillere af, som jeg også holder meget af. Men det er en del af gamet, fastslår Jacob Neestrup.

Næste opgave for FC København er på hjemmebane mod AGF.