• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-rotationen udeblev: Thorup forklarer hvorfor

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København-træner Jess Thorup har roteret mindre på sit hold, end han havde regnet med på nuværende tidspunkt.

Af Ole Hoffskov

Der har været travlhed i FC København i denne sæson.

Løverne har på nuværende tidspunkt allerede spillet 20 kampe, og det har lagt op til en vis rotation på holdet, som FC København forud for sæsonen også selv meldte ud, at de regnede med at gøre brug af i efteråret.  

Sådan er det ikke gået, selv om FC København har haft lige præcis det travle program, de også havde håbet på med kampe i Superligaen, Europa og pokalturneringen - sidstnævnte sluttede dog brat med en fiasko mod Nykøbing FC.

I syv af de seneste otte kampe er Jess Thorup startet med de samme 11 - kun mod Nykøbing FC afveg han fra sin foretrukne startopstilling. Den store og forventede rotation er dermed udeblevet.

- En ting er rotation, noget andet er det projekt, vi er i gang med at skabe i forhold til relationer. Den eneste måde, vi kan øve det på, er næsten i kampene. Der er ikke ret mange dage på træningsbanen i øjeblikket. Vi har valgt at skabe udtrykket og bygge videre på det i kampene, og det har nok ført til, at jeg har skiftet mindre, end jeg havde regnet med før sæsonen. Sådan er det. Nogle gange må man være pragmatisk, siger FCK-træneren til tipsbladet.dk.

Den manglende rotation har medført, at en række store navne kun har fået meget lidt spilletid i denne sæson, og Jess Thorup har selv medgivet, at en spiller som Peter Ankersen ikke er glad, og at Pierre Bengtsson føler sig ramt.

Og sådan skal det være, fastslår han.

- Spillerne skal være frustrerede, hvis de ikke spiller, og sådan tror jeg, det er i alle klubber. De skal være ambitiøse, de skal være målrettede og meget fokuserede på deres eget. Når jeg ikke udtager dem, skal de være meget skuffede. De skal ikke være tilfredse med at sidde på bænken, så derfor skal de fokusere på at overbevise mig til træning, siger Jess Thorup.

Han understreger, at han har en vigtig kommunikativ opgave i forhold til de spillere, der primært bruger deres tid på bænken eller tribunen.

- Det handler om at få givet noget tryghed hele vejen rundt. Den tryghed er som regel hos de 11, der starter inde, men der skal være klarhed over den enkeltes rolle. Jeg stræber efter en ærlighed og en åbenhed på den front, og så er det op til dem, der ikke starter inde, at gøre det godt på træningsbanen, siger Thorup.

Næste opgave for FC København er på søndag mod SønderjyskE. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020