• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCK skruer ned for de europæiske drømme

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Både køb og salg af spillere i FCK svandt voldsomt ind i 2020. Til gengæld modtog klubben næsten 50 millioner kroner i kompensation fra staten.

Af Anders Dehn

2020 var et dyrt år for både FC København og selskabet bag fodboldklubben, Parken Sport & Entertainment. Det åbenbarer årsregnskabet, som klubben fredag eftermiddag sendte ud.

Her kan man blandt andet se, hvor meget FCK købte og solgte spillere for i 2020:

Salg indbragte bare 29,5 millioner kroner mod knap 200 millioner året før.

Køb løb op i 67,8 millioner mod 215 millioner året før.

FCK-regnskabet giver dermed et godt billede på, hvor meget det internationale transfermarked lider under coronapandemien. Mange klubber fattes penge, og derfor bruger de mindre på dyre spillerkøb.

Regnskabet viser også, at FC København har modtager eller forventer at modtage 48,3 millioner kroner i kompensationsordninger fra staten. For hele Parken-koncernen er tallet på 92 millioner kroner.

Det er ikke alle pengene, der allerede er tikket ind på kontoen. Nogle af dem afhænger af, at Erhvervsstyrelsen godkender ansøgningerne om kompensationen.

FC København fortæller også i sit regnskab, at klubben forventer færre deltagelser i Champions League fremover. Tidligere budgetterede man med to gruppespil hvert femte år og samtidig to gruppespil i Europa League.

Fremover budgetterer man med ét Champions League-gruppespil, tre Europa League-gruppespil og ét gruppespil i den nye Europa Conference League.

Adgangsreglerne for Champions League bliver ændret i de kommende år, så klubber fra små og mellemstore ligaer får sværere ved at komme med i det fine selskab.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus