• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jonas Kongerslev Nygaard

FCK skyder med skarpt: Vi giver de unge chancen - andre taler kun om det

FCK skyder med skarpt: Vi giver de unge chancen - andre taler kun om det
Foto: Polfoto

FC København melder alt klart til jagten på FC Midtjylland i Superligaen, hvor holdet satser på, at de unge spillere kan blive en afgørende faktor.

Af Jonas Kongerslev Nygaard

FC København er før forårssæsonen otte point efter FC Midtjylland med 16 kampe igen, men det er ikke noget, der skræmmer de danske vicemestre fra FCK. Klubben fra København ser frem til at komme i gang med foråret, hvor det altoverskyggende mål er at indhente rivalerne fra FC Midtjylland i løbet af de sidste spillerunder, der kulminerer med sæsonafslutningen den 7. juni for FC Københavns vedkommende mod Hobro hjemme i Parken.

FCK's tekniske direktør Johan Lange ser optimistisk på forårssæsonen, da han mener, at historien ikke umiddelbart taler til FC Midtjyllands fordel.

- Vi ved godt, at vi er et stykke efter FC Midtjylland, og vi er ikke storfavoritter, men vi er klar, og vi vil jagte det, til den sidste mulighed er væk. Det må også spille ind hos Midtjylland, når vi kommer nærmere, at de før er snublet, når tingene blev skrappe, siger Johan Lange til tipsbladet.dk.

- De har været i flere pokalfinaler uden at vinde, de har endnu ikke vundet et mesterskab, og sidste år røg de ned på andenpladsen efter at have ført længe for så til sidst at ryge helt væk. Det må være de mekanismer, der går i gang hos dem, når vi nærmer os. Otte point er hentet tidligere i historien, så vi glæder os til at komme i gang, siger han videre.

FC København har brugt transfervinduet til at hente tre spillere ind. Ludwig Augustinsson er tiltrådt, efter skiftet fra IFK Göteborg blev aftalt i sommer, og så er Björn Sigurdarson og Kevin Foley også hentet ind for at styrke truppen de steder, der forud for transfervinduet var behov for. Så Johan Lange føler, at FCK har opnået de mål, som de havde før vinduets åbning.

- Vi har en ambition om altid at komme styrket ud af transfervinduet i forhold til det budget, som vi har, og det synes jeg, vi har gjort. Vi havde to mål. Først og fremmest vil vi gerne have styrket bredden i forsvaret. Vi har fået Ludwig Augustinsson ind, som er Sveriges største backtalent, men han er også ung og uprøvet, og derfor skal vi ikke bare køre på med ham omgående. Han skal have tid til at falde til. Samtidigt råder vi også over Christoffer Remmer, der har været ude i et halvt år med en skade, og vi vil ikke stresse ham unødigt, så derfor har det været vigtigt at få noget rutine ind. Det har fået i form af Kevin Foley, der har en stor erfaring fra Wolves, og han er trådt fint til, og vi har set gode ting fra ham her i træningsperioden, siger FCK's tekniske direktør videre.

- Derudover efterlod Bashkim Kadrii også et hul i offensiven, og der har vi så hentet Björn Sigurdarson ind, og han har et stort uforløst potentiale. Han har en god førsteberøring og kan spille flere forskellige positioner på holdet. Vi har allerede set gode ting fra ham, og han var fremragende i den første kamp mod Dynamo Moskva, og så synes jeg, at han var banens bedste i kampen i går (onsdag, red.) mod Jablonec. Så vi er også tilfredse med at have sikret os en frikøbsklausul på ham, for vi håber, at han kan få gennembruddet her hos os, lyder det videre fra Johan Lange.

Frem mod foråret er det en blandet skare af spillere, der skal afgøre tingene for FC København. I bagkæden er der en del rutinerede spillere i form af Kevin Foley, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Tom Høgli og Stephan Andersen, mens holdet længere fremme skal leve på unge spillere. Nicolai Jørgensen, Youssef Toutouh, Andreas Cornelius, Danny Amankwaa, Björn Sigurdarson og Thomas Delaney er alle unge spillere på højest 24 år, og Johan Lange mener, at de offensive spillere har værktøjerne til at være afgørende for klubben.

- Jeg synes, der er en god balance på holdet. Vi har en god gruppe rent aldersmæssigt med nogle rutinerede folk, der ved, hvad der skal til, og så har vi en god samling spillere, som rent offensivt har nogle egenskaber, der skal til for at afgøre kampen, siger teknisk direktør Johan Lange.

- Vi giver gerne de unge spillere chancen, og der tænker vi også på talentudviklingen i klubben. Så jeg synes også, at vi går med ’walk the talk’, og rent faktisk satser på, at de kan gøre en forskel. Der er nogle klubber, der snakker om at give unge spillere chancen, og så er der nogen, der rent faktisk gør det - som os - mens der er også er nogen, der med kirurgisk præcision henter rutinerede spillere ind for at tage over for nogle af klubbens unge spillere, siger Johan Lange.

- Vi tror på spillere som Nicolai Jørgensen, Youssef Toutouh og Danny Amankwaa for bare at nævne et par stykker, og vi tror, at de kan komme endnu højere oppe med deres niveau, da de ikke har ramt overliggeren endnu, siger Lange.

I efteråret kom Christian Poulsen ind i truppen lidt senere som en transferfri spiller, men Johan Lange forventer ikke umiddelbart, at klubben kommer til at gentage den aktion i foråret.

- Vi holder øjne og ører åbne, men vi forventer ikke nogen tilgange. Vi er meget tilfredse med, hvordan truppen ser ud nu. Vi ser frem til at komme i gang nu, siger FCK-direktøren.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020