• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-spilleren Wind: Ingen ser ned på Superligaen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Jonas Wind er én af få spillere på det danske landshold, der fortsat har sin daglige gang i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Det danske landshold består primært af spillere fra de bedste ligaer i verden, og det behager landstræner Kasper Hjulmand, der flere gange har understreget, at han vil se sine spillere matchet på det højeste niveau til dagligt.

Der er dog også repræsentanter fra Superligaen, og én af dem er FC København-spilleren Jonas Wind, der har gode chancer for at starte inde i åbningskampen mod Finland på lørdag. 

Han er bevidst om, at han til dagligt møder klubber som SønderjyskE, Vejle og Randers FC, mens mange af de øvrige landsholdsspillere dyster mod klubber som Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Manchester City. 

- Den første gang, jeg var med, var jeg meget bevidst om, at jeg skulle vise mig frem, og at der ikke var nogle, der skulle kunne sige ”han kommer fra Superligaen og har måske ikke niveau til at være her”. Jeg synes, jeg hurtigt fik slået fast, at jeg har kvaliteterne til at være her, og det er også derfor, Hjulmand har udtaget mig, siger Jonas Wind og tilføjer:

- Det er ikke, fordi man kigger ned på Superligaen, bare fordi de andre spiller på nogle større adresser.

FC København-angriberen lægger ikke skjul på, at han også sigter efter at lande på en større adresse på et tidspunkt. I den forbindelse kan en god præstation ved EM for alvor sætte skub i tingene.

- Jeg er bevidst om, at der er mange, der kigger med, og at det er en stor ting at være med til en slutrunde. Jeg er én af de få, der stadig løber rundt i Superligaen, men forhåbentlig kan jeg også på et tidspunkt tage skridtet videre. Jeg fokuserer på at gøre mit job, og hvis jeg leverer, er der nogle, der lægger mærke til det. Men det er ikke derfor, jeg glæder mig til slutrunden, lyder det fra Wind.

Håber på startplads
Pladsen som central angriber på det danske landshold er det helt store spørgsmål før åbningskampen mod Finland. Bliver det Jonas Wind? Bliver det Kasper Dolberg? Eller måske Andreas Cornelius?

Jonas Wind håber naturligvis, at landstræneren peger på ham.

- Det kan vel gå begge veje. Jeg håber, at jeg bliver valgt til at starte inde, men vi må se på det. Vi er mange dygtige offensive spillere, som kan spille den position, jeg gerne vil spille, og der er stadig nogle træninger tilbage, hvor man kan vise sig frem. Det håber jeg at gøre og være dygtig nok til, at det er mig, der bliver valgt, siger Jonas Wind, der drømmer om at score et EM-mål i Parken lørdag aften:

- Jeg har da tænkt over, hvor fedt det kunne være, og hvor stort et brøl der kommer fra Parken, når vi – forhåbentlig – scorer mod Finland. Det kunne da være fedt, hvis det er mig, der laver den kasse. Men det vigtigste er, at vi vinder. 

22-årige Jonas Wind har scoret tre mål i syv landskampe for Danmark. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020