Video : Tipsbladet
Superliga

FCK’s næste stjerne? Man ved, hvad man får

Unge Victor Froholdt har fået godt med spilletid for "løverne", og han vil gerne tage samme tur som flere tidligere FCK-profiler. Og så er der også ros fra Jacob Neestrup.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): De er kommet i en lind strøm i FC København de seneste år, talenterne.

Jonas Wind, Mohamed Daramy, Hákon Haraldsson og Victor Kristiansen er nogle af de nævneværdige spillere, som først kom frem som talenter, før de blev profiler og siden blev solgt til udlandet for mange, mange millioner.

Roony Bardghji betragtes af mange som et af de næste store salg i FC København, men i foråret har en anden 18-årig fået mere spilletid for "løverne".

Nemlig Victor Froholdt.

Når han spiller, ved man, hvad man får

Jacob Neestrup
om Victor Forholdt

Forud for den indeværende sæson havde han aldrig været en del af kamptruppen for FC Københavns førstehold, men nu står han noteret for to mål og ét oplæg på kun 151 minutter. Fornemme tal for en ung spiller, og Victor Froholdt får da også ros fra cheftræner Jacob Neestrup, da Tipsbladet onsdag spørger ind til den unge spillers udvikling. 

- Jeg kan bare konstatere, at han arbejder hårdt og har lavet nogle gode indhop. Og når han spiller, ved man, hvad man får.

- Han skal ligesom mange andre dygtige unge spillere i FC København - som Roony, Hákon Haraldsson, “VK”, Daramy, Elias Jelert og så videre - bidrage i det omfang, som vi mener er rigtigt, og uanset om man er ung eller gammel, stiller jeg med det hold, som jeg mener er bedst. Jeg er tilfreds med Victor, ligesom jeg også er tilfreds med mange af de andre, siger FC Københavns cheftræner.

Victor Froholdt i aktion mod FC Nordsjælland. Foto: IMAGO

Vil gå i stjerners fodspor
Før Tipsbladet og den øvrige presse kan få en snak med Victor Froholdt efter onsdagens træning, er der lige nogle ting, der skal ordnes. Med statussen som en af de yngste i truppen skal han rydde op efter træning - ikke mindst ved at samle bolde ind og lægge dem på plads.

Men selvom der stadig er små situationer, hvor alderen altså kommer i spil, føler han sig som fuldbyrdet medlem af seniortruppen.

- Jeg synes, det har været fedt at komme op og mærke tempoet her på førsteholdet. Det er et nøk op i forhold til, hvad man er vant til. Der har selvfølgelig været en tilvænningsperiode, men jeg synes, at jeg er i en situation nu, hvor jeg konkurrerer på lige fod med alle de andre, og jeg synes bare, at jeg gør det, jeg kan for at bidrage, fortæller Victor Froholdt.

Hidtil har han mest bidraget som kantspiller i venstre side, men som Jacob Neestrup ikke er sen til at påpege, er hans "rigtige" position faktisk som central midtbanespiller.

Læs også Tipsbladets gennemgang af FCK's talentarbejde her

Det er også her, at Victor Froholdt forestiller sig selv spille på lang sigt.  

- Langsigtet tror jeg måske mest på 8eren i forhold til den spillertype, jeg er. Men lige nu fungerer det fint som venstre eller højre kant, og jeg synes også, at jeg kan spille og bidrage dér, siger han og tilføjer om sine kvaliteter:

- Jeg har en stor fysisk kapacitet, hvor jeg kan bidrage defensivt til holdet, hvor jeg kan levere nogle meter, og hvor jeg kan vinde nogle dueller defensivt, så vi kan komme frem i banen. Det er der, hvor jeg lige nu tænker, at jeg står et godt sted.

Hvis den 18-årige spiller fortsætter sin udvikling, kan han meget vel gå hen og blive den næste, der tager turen fra ungdomsholdet i FC København til at blive en profil på førsteholdet. 

Den tur har han kunnet se blandt andre Elias Jelert og Victor Kristiansen tage, og det har givet blod på tanden.   

- Ja, man kan se i horisonten, at nogle har gjort det, men det er også en svær vej. Jeg tror selvfølgelig på, at jeg kan gøre det en eller anden dag, men jeg synes det er superfedt at se blandt andet Victor Kristiansen, Mohamed Daramy, Elias Jelert og Jonas Wind, der har taget vejen op igennem. De har spillet sig fast ind og været bærende kræfter, som Jelert er lige nu, siger Victor Froholdt.

Victor Froholdt, 18 år, kan komme i aktion igen allerede fredag, når FC København møder FC Midtjylland i Superligaen.