Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-anfører hylder Sisto: Han er Superligaens bedste spiller

Erik Sviatchenko har selv prøvet at vende hjem til FC Midtjylland og har et godt råd til Pione Sisto, som han kalder ligaens bedste spiller: Tag det roligt.

Hvis der er nogen, der ved, hvilken situation Pione Sisto står i, er det Erik Sviatchenko. Han vendte selv hjem til FC Midtjylland efter først succes og siden en svær sportslig tid i udlandet, nøjagtig som Sisto gør denne uge.

Sisto tog ikke sin gamle holdkammerat og nye anfører med på råd, inden han skiftede. Men hvis han skulle få lyst til et par velmente ord fra en mand, der har været der, hvor Sisto er nu, deler Sviatchenko gerne ud.

- Nu kommer der til at være en masse postyr, og der er kæmpe pres på. Det var der også, da jeg kom hjem. Man kommer hjem, og man har jo ikke lyst til at skuffe nogen, i hvert fald ikke sig selv. Så jeg tror, at det med at afstemme med sig selv, hvor han er henne i sin fysiske formåen... Lad være med at stresse, siger han til tipsbladet.dk.

- Det vigtigste er, at han kommer i en rigtig god forfatning, får trænet godt og står snorlige. Det er jeg slet ikke i tvivl om, at han gør, men at der er tid. Det er måske det, jeg vil sige til ham. Det er én selv, der stresser én selv. Klubben har sagt: "Rolig nu. Fire år nu her. Om du kommer i gang om to uger eller en måned... I sidste ende vil vi hellere bruge en måned på, at han står der helt snorlige."

- Der er tid og ro. Så er det egentlig bare om at omfavne den situation, han er i. Han har en kæmpe mulighed for at tage det næste skridt. Kommer hjem med masser af erfaring og får lov til at vise det på MCH Arena. Vise sig selv, at når han er allerbedst, er han Superligaens bedste spiller, for det er jeg slet ikke i tvivl om, at han er. Der er ikke nogen, der kan måle sig med ham, når han rammer niveauet.

Læs også:Video: Sender Sisto guldet til FCM i stedet for FCK?

Selv om PIone Sisto sluttede sin tid i Celta Vigo som reserve, gik det rigtig godt undervejs. Han var fast mand på holdet, ditto på det danske landshold, og i løbet af 2017/18-sæsonen viste FC Barcelona interesse for ham.

I det lys kan et skifte hjem til FC Midtjylland godt fremstå som en skuffelse, men sådan må Sisto endelig ikke selv opfatte det, mener Erik Sviatchenko.

- Jeg synes ikke, at det er et nederlag. Det skal det slet ikke være. Han skal se det som værende et tilvalg, han har gjort sig. At nu vil han bygge sig selv op, men han vil også gerne være med til at bygge klubben op. Når vi ser det billede derovre af de danske mestre, skal han inde i sit hoved tænke, at vi skal være danske mestre to år i streg.

- Hvis det er hans første målsætning, er vi på rette vej. Fremfor at tænke på det, der skal ske om to-tre år, hvor han kan sige: "Nu vil jeg gerne af sted igen." Det handler om én ting; at han skal være outstanding nu. Så løser alt sig selv. Så skal klubberne nok kommer igen. Det ved han jo også godt.

Da FC Midtjylland mandag præsenterede Pione Sisto, var den ene lounge på MCH Arena fyldt med journalister og fotografer. Klubben havde endda i al hast fået fremstillet en fotovæg med den nye profil i fuld figur.

Læs også:Avis: FCM sprænger lønramme for Sisto

Det vidnede om, at Sisto er et stort navn i Danmark og FC Midtjylland. Den modtagelse havde han trods alt næppe fået, hvis han var skiftet til et mellemhold i Frankrig eller Tyskland, og i den opmærksomhed ligger der både en udfordring og en mulighed, mener Erik Sviatchenko.

- Nogle gange kan man også løfte sig af det der. Det er jo hans hjem her i omegnen. Men selvfølgelig har han sat sig i en situation, hvor failure is not an option, siger han.

- Man ser jo også hans entré. Det er jo lidt anderledes, end det har været før i tiden. Det er en spiller, som er virkelig high profile. Jeg synes sgu, det er fedt, at vi har flere spillere, som kan bidrage med det stjernestøv, og det kommer han jo med. Men det er ikke et nemt valg, selv om man siger, det er det "nemme" valg.

Pione Sisto får første chance for comeback i FC Midtjylland-trøjen på fredag, når holdet åbner Superligaen mod SønderjyskE.

Læs også:Tjørring tjener på Sisto-transfer: Skal da ud til et møde med FCM

Læs også:Analyse: FCK og FCM er Danmarks Benfica og FC Porto

Læs også:Stort Pione Sisto-interview: Mit hjerte valgte pludselig FC Midtjylland