Video : Tipsbladet
Superliga

Stort Pione Sisto-interview: Mit hjerte valgte pludselig FC Midtjylland

Pione Sisto taler i dette store interview ud om flirten med FC København, comebacket i FC Midtjylland og om vejen mod at finde sig selv igen.

Pione Sisto har fremtiden på plads efter stor virak de seneste uger. Den tidligere danske landsholdsspiller er tilbage i FC Midtjylland efter at have flirtet voldsomt med mestrenes rivaler fra FC København.

Den 25-årige offensivspiller har underskrevet en kontrakt på fire år med FC Midtjylland efter at have tilbragt de seneste år i spansk fodbold hos Celta Vigo.

- Jeg vil gerne bruge nogle af de ting, jeg har lært, og jeg vil gerne være et sted, hvor der virkelig er brug for det. Klubben har brug for de kompetencer og de erfaringer, jeg har, siger Pione Sisto.

Hvorfor blev det ikke til noget med FCK?

- Det var mit hjerte. Mit hjerte valgte pludselig at tage FC Midtjylland. Jeg fandt ud af, at det altid har været mit ønske, men nogle gange bliver man testet. Nogle gange glemte jeg det. Andre gange gjorde jeg ikke. Åbenbart skulle jeg igennem de ting, jeg skulle, for at finde ud af, at det altid har været FC Midtjylland, jeg gerne ville spille for.

Hvornår opdagede du det?

- Det var meget sent. Tingene var begyndt at komme ud i forhold til FCK. Jeg har haft mange følelser og mange tanker i forhold til at finde mig selv i alt det her. Hvad er det, jeg gerne vil? Hvor er det, jeg gerne vil hen? Nogle gange tager det tid at finde ro i sig selv. Og kunne lytte til sig selv.

Hvordan var det at sidde med Ståle, få et godt tilbud og så sige nej?

- Jeg har stor respekt for FCK. Jeg har stor respekt for den behandling, jeg fik. Ståle ved også godt, at jeg ikke er til for at spille noget spil. Jeg sagde til ham, hvordan jeg havde det.

Hvad overbeviste dig om FCM i forhold til FCK?

- Der var ikke noget overbevisning. Jeg skulle bare huske. Jeg havde også andre tilbud. Nogle gange kommer du ind i et rum med et mål, og når du så står der, har du glemt, hvorfor du er der. Det var det, der skete for mig op til flere gange.

Men du havde jo været i dialog med FCM længe?

- Det har været stille og roligt. Jeg skulle også kende mig selv. Jeg gik igennem en masse ting.

Var det en fejl at sige ja til FCK?

- Der er ikke nogen fejl. Jeg er endt, hvor jeg gerne ville, så når jeg ser tilbage, har der ikke været nogen fejl.

Hvordan ser du tilbage på forløbet med FCK?

- Med meget stor respekt. Det var meget respektfuldt. 

Hvordan var det at sige nej til FCK?

- Jeg vil sige det her; hvis jeg ikke var mentalt stærk, så var jeg ikke endt i FC Midtjylland. Sådan en situation kræver, at du er stærk, og det siger noget om, hvor stærk jeg er blevet. Havde det her været for tre år siden, havde jeg ikke kunnet gøre det.

Hvordan var det at vende tilbage til Celta efter FCK-forløbet?

- Jeg står til ansvar for de ting, jeg gerne vil have skal ske i livet. Både de dejlige og de grimme. Det var mærkeligt at vende tilbage, når jeg allerede var i Danmark.

Hvordan blev du mødt?

- Det gode er, at de nu er ved at kende mig. I starten var det svært at forholde sig til, hvordan Pione gør tingene. Nu var det ikke den helt store overraskelse for dem.

Hvorfor ikke?

Læs også:Sistos FCK-exit overraskede Steinlein: Vågnede af middagslur til 25 sms'er

- Jeg er jo atypisk i fodboldverdenen. Jeg gør ting, man normalvis ikke ser, og det kræver tilvænning at møde en person som mig. Til sidst begyndte mig og Celta at have en forståelse.

Er du ikke ked af den måde, FCK troede, det hele var gået i orden?

- Det er vigtigt for mig at vise respekt. Og det gjorde jeg hele vejen igennem. Jeg var bundærlig. 

Så troede de vel, at du var deres?

- Ja, og det kan jeg godt forstå. Det troede jeg også selv. 

Gik det op for dig på Strøget? På Hotellet? På vej til Parken?

- Jeg stod i en meget interessant situation, og der kom det frem. Mere vil jeg ikke sige. Jeg havde et meget specielt moment i mig selv. Det var sådan "wow, der vågnede jeg lige op". Jeg tror, I får lov til at se det snart. Det blev fimlet. Hele forløbet blev filmet af mit crew. 

Har I spillet ærligt spil over for FCK?

- Total ærligt. Du læste også det interview i Politiken. Det at være intelligent handler også om at vide, hvad du er god til, og hvad du ikke er god til. Jeg er en maskulin person, men jeg har også følelser. Jeg kan godt have det hårdt, og det er helt okay at vise det over for sig selv.

Ifølge flere medier fik I et modspil fra FCM, som gjorde, at I gerne ville have en ekstra budrunde?

- Hvem siger det?

Det hører man flere steder fra.

- Jeg er fan af intelligens. Hvis jeg ikke intelligent kan snakke om noget, vil jeg helst holde mig tilbage. Jeg var der i situationen, jeg ved, hvad der skete. 

Så du opfatter ikke, at FCM prøvede at blande sig? Det var din beslutning?

- Jeg var der. Jeg ved, hvad der skete.

Hvor svært bliver det for dig at overbevise FCM-fansene om, at du har FC Midtjylland i hjertet, når du har været så tæt på at skifte til rivalen?

- Jeg skal ikke overbevise nogen. Hvorfor skulle jeg bruge tid på det?

Du var tæt på at skifte til rivalen...

- Jeg følger bare mit hjerte.

Det gjorde du vel også, da du satte dig på et fly til FCK?

- Det er mit ansvar at gøre mig selv glad. 

Kan du forstå, hvis nogle fans er lidt mistænksomme?

- Så vil jeg sige det her; Nogle har forståelse for, hvad jeg gjorde. Andre har ikke. Hvem har ret af de to grupper? 

Hvad tænker du om dem, der ikke har forståelse?

Læs også:Sisto-puslespillet: Her er seks muligheder for FC Midtjylland

- Nu stiller jeg et spørgsmål til dig.

Det skal jeg jo ikke vurdere. Det er dig, der er hovedperson. 

- Men du har også stået i en situation, hvor nogle har en holdning til dig. Hvem har ret? Det har ingen. Jeg har været loyal over for mig selv.

Du er i toppen af hierarkiet i FCM, så din rolle er som en Erik Sviatchenko. Du skal kunne forklare ting, så omverdenen kan forstå det. Er du parat til at træde ind i den rolle? Jeg synes, du glider af på det her...

- Fair nok. Jeg repræsenterer den måde, jeg synes, man skal sige tingene. Det her handler om "the inner circle". Vi skal sørge for, at vi har det godt, så vi kan give noget tilbage. Jeg giver mest, når jeg har det godt. 

Hvordan har du en bedre følelse i forhold til FCM? Hvorfor føler du, det er helt rigtigt?

- Her er allerede en forståelse for mig. Det er lige på. 

Er det vokset over tid?

- Selvfølgelig er det det.

Du siger meget, at du er dig, og du ved, hvad der skal til for at blive den bedste af dig selv. Har du måske fundet ud af, at det at være i udlandet ikke er dig?

- Nej. Der vil altid være pres på, når man er Pione. Der er ikke forskel på ude og hjemme. Det er bare et anderledes pres.

Så du er ikke kommet hjem for at blive?

- Nej. 

Du siger, du har fundet dig selv. Hvorfor tabte du dig selv?

- Det forklarer jeg i mit interivew med Politiken.

Er du ude af din depression?

- Ja, det er jeg. Ellers havde jeg ikke stået her. Ellers havde jeg ikke truffet de beslutninger, jeg har. 

Hvor længe tænker du, at du skal være i FCM, før du rejser ud igen?

- Aner det ikke. Havde nogle spurgt mig, om jeg skulle tilbage til FC Midtjylland fire år efter, at jeg tog til Celta, ville jeg have svaret "hvad snakker du om?". Livet er nogle gange meget interessant. Det er en gave, og så sætter man mere pris på det. Jeg tror slet ikke, at folk fatter, hvor glad jeg er. Hold kæft jeg er glad. Og stolt. Sådan virkelig.

Hvor langt et tilløb skal du have, før du er på 100 procent på banen?

- Jeg har det godt fysisk, men det er svært at sige. Det er et stykke tid siden, jeg har spillet en hel kamp. 

Hvornår tror du, at du spiller Superliga?

- Jeg er heldigvis god til at omstille mig, men jeg ved det ikke. Jeg er spændt på, hvordan det bliver, slutter Pione Sisto. 

Læs også:Sisto på vippen til Superliga-premiere: Vi skal lige se ham på græsset

Læs også:Afstemning: Hvem vinder Superligaen?