Foto: Getty Images/Lars Rønbøg
Superliga

FCM-bestyrelsesformand: Vi skal være de bedste talentudviklere

Rasmus Ankersen har store ambitioner for FC Midtjyllands projekt om at udvikle unge talenter.

Igennem årene har FC Midtjylland udklækket store talenter som Simon Kjær og Pione Sisto, og også i fremtiden har man håb om at levere store profiler på Heden.

Således opretter FC Midtjylland nu et nyt tiltag, de kalder for Guldminen, der er en idrætsfriskole. Her er forhåbningerne store.

Ligesom man før i tiden var foregangsmænd i Danmark, hvad angår træningsmængde, skal Guldminen nu igen være nyskabende.

- Vi blev blandt andet kritiseret for at sætte træningsmængden for vores unge spillere op fra tre til syv gange om ugen, men alle klubber gør det i dag. Guldminen er vores næste forsøg på at sætte en ny standard for talentudviklingen, for vores klare mål er at være de bedste talentudviklere i Norden, siger FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, til klubbens hjemmeside.

- Guldminen er et af de allervigtigste strategiske projekter i klubben. Vi ser Guldminen som en forædling af mange års hårdt arbejde med talentudvikling, og vores ambition er, at Guldminen fremtidssikrer vores talent-pipeline de næste 25 år.

Rasmus Ankersen påpeger desuden, at det ikke kun handler om at skabe fodboldspillere, men også om at skabe hele mennesker.