Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Sidst blev FCM's omklædningsrum plyndret: Dagen står meget klar for mig

Pokalmestrene fra FC Midtjylland fik en svær lodtrækning i pokalturneringen, hvor klubben trak Fremad Amager på udebane. Det opgør er en reprise af en absurd kamp, hvor FCM for tre år siden fik plyndret værdigenstande.

Rafael van der Vaart var lige kommet til dansk fodbold, og hollænderen var med i den trup, som FC Mditjylland i efteråret sendte til pokalopgøret mod Fremad Amager.

Udekampen i oktober 2016 forløb sådan set fint, for FC Midtjylland endte med at vinde opgøret med 3-1 og bookede dermed billet videre til næste runde.

Men da holdet gik i omklædningsrummet for at få badet og skiftet til civilt tøj, var alle værdigenstande væk. Plyndret alt imens, at FCM spillede pokalkamp.

Alle omkring FC Midtjylland var ikke overraskende rasende over at have mistet værdifulde genstande, og politiet blev også tilkaldt. 

- Der er blevet stjålet en masse af værdi. Telefoner, bilnøgler osv. Nu kommer politiet, og så tager vi den derfra, sagde Claus Steinlein dengang til tipsbladet.dk.

Læs også:Brøndby, FCK og FCM med i bowlen: Her er tredje runde i pokalen

Her godt tre år senere mødes de to mandskaber så igen på Sundby Idrætspark.

- Den dag stå meget klar for mig. Det var nærmest Rilwans (Hassan) skrig, der var det første, jeg huske. Han var den første, der opdagede det. Vores ting lå hulter til bulter. Nu var jeg der (Sundby Idrætspark, red.) i sidste sæson med Lyngby, inden jeg skiftede tilbage til FC Midtjylland, og der er blevet skiftet vinduer og døre, og der er i det store hele taget en del foranstaltninger. Så for mig at se fylder det ikke så meget, siger Mikkel Andersen til tipsbladet.dk.

Keeperen var bare en af to nuværende FCM-spillere, der var med i truppen dengang. Den anden er langtidsskadede Kristian Riis.

Andersen mener ikke, at historien fra for tre år siden bør fylde meget i snakken om kampen, og han ved heller ikke på nuværende tidspunkt, om FC Midtjylland denne gang tager sine tanker med ud fra omklædningsrummet.

- Man skal ikke gøre det større, end det er. Lige nu handler det om fokus på kampen. Jeg har ingen bekymring over at skulle spille mod Fremad Amager. Det er en chance for en masse spillere, der måske ikke har spillet så meget indtil videre i denne sæson. I Midtjylland har vi jo en trup, der er så god, at vi næsten kan stille med to hold. Det gælder også mig selv - det kommer dog som altid an på, hvad træneren træffer af valg, siger målmanden og forklarer:

Læs også:Store tyveriproblemer i Fremad Amager: En grotesk situation

- Jeg tror mere, det er medierne (der har fokus på historikken, red.). Det er en helt ny trup, et helt andet hold end dengang. 

Båed Riis og Andersen har siden kampen været på andre adresser. Riis har været udlejet til Vendsyssel og Esbjerg, mens Mikkel Andersen skiftede permanent til Lyngby, inden han for et år siden vendte tilbage til FCM.

Han mener, at det er en svær trækning.

- De er stærke. Jeg spillede jo mod dem i sidste sæson med Lyngby, og det er ikke et sjovt sted at komme. De har fået lagt kunstgræs derude i modsætning til sidst, vi var på besøg. Det er ingen ønskelodtrækning, siger Mikkel Andersen.

Det er det nu nok heller ikke for Fremad Amager, for FC Midtjylland er forsvarende pokalmestre.

Læs også:Københavns Politi hører gerne fra vidner i tyverisag

Læs også:Tyve brød også ind i FC Midtjyllands bus

Læs også:Bach Bak mistede dyrt ur under omklædningstyveri

Læs også:Beretning fra omklædnings-tyveri: Det var ren kaos

Læs også:FCM-omklædningsrum plyndret: Bilnøgler og telefoner væk

Læs også:Hovsa: FC Midtjylland afslører startopstilling ved en fejl