• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCM-boss erkender fejl i midtjysk transferstrategi

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De danske mestre har på mange måder gjort det godt på transfermarkedet, men bestyrelsesformand Rasmus Ankersen erkender, at man godt kunne have gjort det bedre på et specifikt område.

Af Kenneth Jensen

De vender hver en sten i forsøget på at blive bedre og skaffe flere indtægter, og når det kommer til markedet for lejespillere, er der da heller ingen i Danmark, der har arbejdet så målrettet på at skabe en forretning ved at udleje spillere som FC Midtjylland.

Men forretningsmodellen skal gentænkes, fortæller bestyrelsesformand Rasmus Ankersen til fanpodcasten Sort Snak. Her fortæller han, at man har haft et forkert fokus.

FC Midtjylland har i de senere år købt Sammy Skytte i Silkeborg, der aldrig fik en førsteholdskamp for FCM. Man hentede Chuma Anene på en fri transfer og købte Søren Reese i Viborg. Ingen af de to har spillet på FC Midtjyllands førstehold. Og så hentede man Mayron George, Ayo Simon Okosun og Manjrekar James, der alle har spillet lidt på førsteholdet, men også enten er solgt eller på udleje for tiden.

Minus Sammy Skytte var det spillere, der havde rundet 22-23 år og dermed ikke længere kunne regnes som talenter, da de skiftede til FCM. Og det var en fejl, mener Rasmus Ankersen i bagklogskabens klare lys.

Læs også:Jonas Lössl eller Jesper Hansen: Han står i aften

- Jeg vil sige, at strategien er en af de ting, vi har prøvet, som har været hit and miss. Vi har haft nogle gode cases, og vi har haft nogle knap så gode cases. Og jeg tror, at en af de fejl, vi har begået, er, at nogle af de spillere, vi har købt ind til den kategori, har været lidt for gamle, og skulle jeg have gjort en ting om, skulle det have været at investere i lidt yngre spillere, end vi gjorde med den strategi.

- Selvfølgelig er der nogle restriktioner i det, der kommer qua FIFA's nye regelsæt omkring udlejespillere, men der er helt sikkert stadig noget i det for os ved måske at investere lidt mere, end vi har gjort, i spillere, der er lidt yngre. Det kunne være 16-17-18-årige spillere i stedet for 23-24-25-årige spillere, som vi har gjort tidligere. Så jeg tror stadigvæk, at vi kan få noget ud af strategien, men jeg tror, vi skal tviste den lidt i forhold til hvilken type og kategori af spillere, vi henter ind, siger Rasmus Ankersen til Sort Snak.

Det er ikke kun i forhold til at tjene penge på at udleje spillere, at Rasmus Ankersen fortsat har interessere i strategien. Det handler også om at klargøre talenter til førsteholdet - for eksempel ved at udleje spillere.

- Noget af det, der gør, at man kan få mere ud af sit budget, er, at man udvikler spillerne selv. Det er billigere minutter, man så får ud af spillerne. Det, at vi har udviklet Onyeka og købt Cajuste tidligt - to topspillere, selv på et internationalt niveau - gør, at minutterne er billigere, end hvis vi skulle have købt spillere på det niveau, de nu har.

Læs også:Brasiliansk FCM-stjerne: Dette har jeg lært i DK

- Det er klart, at vi kigger på akademiet, og hvor der ellers er mulighed for at investere lidt tidligere i spillere, end vi har gjort før. Fordi vi kan få billigere spilleminutter på førsteholdet, men også gøre dem til en del af transferstrategien, siger Rasmus Ankersen.

FC Midtjylland er netop kommet ud af et transfervindue, hvor man har holdt på profilerne og dermed kan jagte et nyt mesterskab til sommer.

Chuma Anene, Mayron George Manjrekar James og Søren Reese er fortsat ejet af FC Midtjylland.

Klubben åbner foråret med et opgør mod SønderjyskE torsdag aften.

Læs også:BIF-boss roser rivaler: Disse transfers var bedst

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - Brøndby IF

Læs også:Kommer FCK, AGF eller BIF og snyder FCM for guld?

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus