FCM-boss: Jan Bech skal passe på med at gøre sig til smagsdommer
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FCM-boss: Jan Bech skal passe på med at gøre sig til smagsdommer

FC Midtjylland stiller sig ifølge Brøndbys hovedaktionær, Jan Bech Andersen, op på en piedestal, men FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, mener, at Jan Bech Andersen skal passe på med at gøre sig til smagsdommer over god og dårlig stil i det offentlige rum.

Det er først torsdag den 1. marts, at Superligaens brandvarme guldkandidater brager sammen i Alka Superligaen, men allerede mere end en uge inden kampen, der spilles i Herning, bliver der skudt frem og tilbage mellem de to klubber.

Det startede Brøndbys hovedaktionær, der i BT fortalte:

- Jeg har noteret mig, hvor meget medieopmærksomhed de får, og hvor meget de selv er med til at stille sig op på en piedestal. I sidste uge så vi Jess Thorup være på jagt, og i går kunne man igen komme med bag kulisserne. Dér er vores stil en anden. Jeg tror mere på ydmyghed og på at arbejde hårdt, var Jan Bech Andersen citeret for i BT.

Citatet er faldet FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, for brystet.

Jan Bech Andersen siger, at I stiller jer op på en piedestal. Hvad siger du til hans kommentar?
- Det er svært at forklare, hvorfor Brøndbys ejer har behov for at kommentere på et tv-indslag, hvor man ser vores cheftræner gå på jagt. I det hele taget synes jeg, at lige præcis Jan Bech skal passe på med at gøre sig til smagsdommer over, hvad der er god og dårlig stil i det offentlige domæne.

Han siger også, at han tror mere på ydmyghed og på at arbejde hårdt. Er det værdier, I ikke tror på?
- Ved årsskiftet var FCM nummer 1 i U13, U14, U15, U19, Reserveholdsligaen og i Superligaen. Det gør man ikke uden at tro på hårdt arbejde og ydmyghed.

Søger I for meget medieopmærksomhed?
- Vi er bevidste om, at vi er en del af underholdningsindustrien, hvor vi alle har et ansvar for at gøre vores produkt interessant for både tv-seere, fans og sponsorer. Derfor forsøger vi altid at give noget af os selv, ikke bare når det går godt, men også når det går dårligt. Det er jo mindre end et år siden, at vores situation lignede den, som FCK er i lige nu, og her gemte vi os heller ikke. I stedet forsøgte vi at forklare, hvordan vi tænkte, og hvad vi troede på, uden bare at lire de klassiske floskler af.

I melder klart ud, at I går efter guldet i denne sæson, mens Brøndby er meget mere forsigtige. Hvad tænker du om det?
- Vi bliver jo utroværdige at høre på, hvis vi ikke siger, at vi går efter guldet i den position, som vi er i. Kan du forestille dig, at vi sagde, at vi gik efter sølv? Folk ville jo tro, at vi havde tabt forstanden. Så er det ikke sikkert, at det lykkes for os at vinde, for specielt Brøndby har gjort det fantastisk, men selvfølgelig er det vores ambition, også selv om vi har solgt gode spillere i januar.

- Jeg tror også, at vi har fået en ro som klub, efter vi vandt i 2015, som gør, at vi ikke har noget problem med at melde vores ambitioner ud. Personligt forstår jeg ikke, hvorfor Brøndby danser sådan om den varme grød. Hvorfor ikke bare sige det, der er åbenlyst for alle? Alle kan jo se, at Brøndby ikke har tabt i 15 kampe eller noget i den stil (15 kampe i Superligaen, red.), og at de i de seneste to transfervinduer ikke bare har investeret heftigt i nye spillere, men også valgt ikke at sælge profiler, selv om de kun har mindre end 12 måneder tilbage af deres kontrakter. (Teemu Pukki og Johan Larsson har mindre end 12 måneder igen af deres aftaler, red.)

- Det er jo åbenlyst udtryk for en benhård sportslig satsning på guldet, men alligevel hører vi kun om proces og strategi 8.2, eller hvad den nu hedder (strategien hedder 6.4, red.). Det er sådan lidt som om, at hvis vi nu ikke siger højt, at vi gerne vil vinde, så bliver vi heller ikke så skuffede, hvis det ikke sker.

Hvilken betydning har det for jer i Midtjylland, når en hovedaktionær/ejer for en anden klub taler om jer?
- Det har ingen betydning. Vi gør, som vi gør.

I er blevet beskyldt for at være lidt for flabede (også med William Kvist-opslaget på jeres Facebook). Andre mener, at I er et frisk pust, og at dansk fodbold har brug for nogle som jer, der ikke så tørre og kedelige. Hvad er dine tanker om det?
- Nu hørte jeg to af de mest flabede fodboldspillere i Superligaens historie (Peter Graulund og Mark Strudal) stå på live tv i går aftes og bruge tid på at tale om, at det lille klip med William Kvist, som vores medieafdeling havde smidt på Facebook, var over stregen. Så havde man da hørt det med. Kan man ikke tage sådan en lille stikpille med at smil uden at skulle begynde at lege moralens vogtere, så bliver det da godt nok kedeligt at være i fodboldverdenen.

OPDATERING: Jan Bech Andersen oplyser til tipsbladet.dk, at han ikke ønsker at kommentere på historien.