• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCM-boss utilfreds med Sisto: På et forkert spor

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Pione Sisto har ikke en fremtid i FC Midtjylland, og Claus Steinlein er utilfreds med kantspilleren ageren i egne medier. Den administrerende direktør erkender, at han ikke kan trænge igennem til den talentfulde spiller.

Af Kenneth Jensen

Han er en af Superligaens mest talentfulde spillere, men man har også indtryk af, at der skal meget til, hvis Pione Sisto igen skal spille for FC Midtjylland.

Efter at kantspilleren, der har en fortid på det danske landshold og i Celta Vigo, torsdag udtalte sig til sin egen podcast "Inside by Sisto" - hvor han i en rodet samtale blandt andet kritiserede FC Midtjyllands ageren i pressen, og hvordan klubben har håndteret situationen - tog administrerende direktør Claus Steinlein fredag aften til genmæle, da han talte med TV3 Sport inden opgøret mod OB.

Her fortalte FCM-bossen, at klubben har fejlet i at få Sisto til at fungere, men at Sisto samtidig selv er svær at trænge igennem til.

- Jeg har kendt Pione, siden han var 12 år. Jeg kender hans familie, og vi hentede ham hjem fra Spanien i håbet om at få ham på rette køl og hjælpe med karrieren, men det er desværre gået den modsatte vej. Personligt har man det skidt med det, for man vil gerne se ham lykkes, for han er et kæmpe talent. Han kan glæde en masse mennesker med sin fodbold, han kan glæde sin familie med fodbolden, men vi kan ikke få det til at lykkes. Og han kunne ikke lykkes i Spanien, så vi har arbejdet på at finde en anden klub til ham.

- Men han er lidt på forkert spor lige nu - både med at han kommunikerer i egne medier, og at han ikke indgår i fællesskabet og truppen, som vi helst vil have, men som de tidligere trænere ikke har ønsket, siger Claus Steinlein til TV3 Sport.

Sisto selv mener, at FCM har ført kommunikationen i pressen og ikke direkte til ham. Steinlein er uenig.

- Jeg ved, at vi har holdt en masse møder - så sent som i dag har vi holdt møde med ham og hans rådgivere. På træningslejren brugte jeg selv en masse tid med ham, fordi jeg ville se, om jeg kunne komme ind i hovedet på ham.

- Vi havde et tilbud, hvor han kunne tjene plus 20 millioner i udlandet på to år - netto i udlandet - og vi kunne tjene 10-15 millioner. Det var win-win. Så jeg forsøgte at forstå ham, men det lykkedes jeg ikke med.

- Og der ved jeg, at mange af mine kollegaer - og det er alt fra trænere til sportschef og sportslig ansat - de har gjort alt for at snakke med ham. Han er en af dem, vi holder flest møder med i håbet om, at vi vil forstå, hvad han helst vil - om han vil tage kampen op, eller om han vil til udlandet. Vi er klar til at give ham løbepas, det vigtigste er at se ham trives, siger han.

Claus Steinlein fortæller videre, at han ikke helt kan finde ud af, hvorfor Pione Sisto ikke vil til udlandet, eller hvad Sisto i det hele taget vil.

Tipsbladets chefredaktør har også givet sin mening til kende om Pione Sisto-sagen - det kan du læse her.

Du kan se interviewet med Claus Steinlein i videoen øverst til denne artikel.