FCM garanterer: Nej, det er ikke et pr-stunt

Foto: FC Midtjylland

FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen vil på ingen måde sætte aftalen med Vagner Love i bås med Rafael van der Vaart.

Af Ole Hoffskov & Troels Bager Thøgersen

FC Midtjylland har løftet sløret for, hvad der har været en offentlig hemmelighed i et par dage. Den brasilianske stjernespiller Vagner Love er ny mand på den jyske hede.

Den tidligere landsholdsspiller for sambanationen har underskrevet en kontrakt for resten af indeværende sæson, og med sig til Danmark tager 37-årige Vagner Love et fantastisk cv, der blandt andet tæller 20 landskampe, over 100 mål for CSKA Moskva og topscorerpriser fra den russiske liga, den tyrkiske liga og UEFA Cuppen.

Nu skal han score sine mål for FC Midtjylland, og netop mål er, hvad ulvene forventer af klubbens nye stjerneangriber.

- Han skal bidrage med at score nogle mål i det her halve år, vi ser frem imod. Det bliver et intenst halvt år, hvor vi får brug for en god og bred trup. Han skal konkurrere på angrebspositionerne. Vi har set, at uanset hvor han har været, er han garant for at score. Det håber og formoder vi, at han også kan gøre for os, siger sportschef Svend Graversen til Tipsbladet.

Vagner Love har senest optrådt for Kairat Almaty fra Kasahkstan, som han sidste år scorede 20 mål for. Han scorede blandt andet mod FC Basel i Conference League-gruppespillet.

- Jeg har snakket med Michael Silberbauer, som var assistent for Basel, og han siger også, at Vagner Love var snu i de kampe. Vi tænker, at det er en god forstærkning for os i det kommende halve år, lyder det fra sportschefen.

Det er ikke kun på banen, at FC Midtjylland satser på, at Vagner Love kan gøre en forskel. Ulvene råder som bekendt over en stor flok brasilianere, og de var da også i tankerne, da FCM tilbød veteranen en kontrakt.

- Vi har et stærkt set-up med de her brasilianere, og det er vi vanvittigt glade for, men vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan lægge et par procenter på. Vi har ikke lang erfaring med flere brasilianere, men i den her forbindelse tænker vi på, at Vagner kan give noget erfaring til hele gruppen af brasilianere om, hvordan man agerer i europæisk fodbold, siger Graversen og tilføjer:

- Derudover er det klart, at han skal være med til at kommunikere, hvad der forventes, når man skal videre fra FC Midtjylland. Han har jo spillet på nogle adresser, der er lidt større end vores. 

Det her kan vel også være med til at styrke jeres position yderligere på det brasilianske marked?

- Selvfølgelig, det er et element af mange i casen. Men jeg vil gerne understrege, at det vigtigste er, at han går ind og scorer nogle kasser. Det er derfor, vi gør det. Og så er der nogle andre effekter ved det her, som er rigtig interessante.

Mange tænker nok på Rafael van der Vaart nu. Der er ikke noget pr-stunt over det her?

- Overhovedet ikke. Så skal du gå ind og få styr på dine stats og se på, hvor mange kampe han spillede sidste år og forrige år. Det er en mand, der plejer at spille, og lige nu er han fysisk helt på niveau med de unge gutter, vi har i truppen. Når vi tester ham, ligger han middel i vores trup, og det er en fysisk rigtig god trup, vi har. Det er jo fantastisk, at han fra dag ét kan gå ind på det niveau. 

Hvordan opstod ideen?

- Den opstod for nogle år siden, hvor vi talte med hans agent om det. Dengang kunne det ikke lade sig gøre, og han skiftede i stedet til Corinthians. Det passede ikke sammen med vores projekt, og det passede ikke sammen med hans projekt. 

Hvornår blev muligheden realistisk i denne omgang?

- Det blev det i slutningen af november, og så blev det mere og mere konkret hen over december, og her i januar blev det så rigtig konkret.

Så Evander havde hørt et pib eller to, da han begyndte at joke med det på sociale medier?

- Det havde han nok, ja.

Krævede han overtalelse?

- Når man sidder med Vagner, kan man mærke, at han har så stor erfaring, og at han vil få det maksimale ud af det der, hvor han er. Det, han tænker på nu, er FC Midtjylland, og forhåbningen er, at han kan bidrage til et sindssygt spændende forløb, hvor vi skal kæmpe om mesterskabet og pokalen. Det er det, Vagner lever for. Han lever for at vinde titler og score mål.

- Jeg sagde, at det ville være fantastisk, hvis han kunne score fem mål for FC Midtjylland. Det grinte han af. Fem, sagde han. Han har aldrig scoret mindre end fem noget sted, han har været.

Han er ikke et ringvrag, som ikke kan noget af det, han kunne tidligere?

- Nej, og det er også der, I journalister lige skal tjekke op på hans baggrund. Hvor mange kampe spillede han sidste sæson? Hvor mange mål scorede han? Og så ligger han som sagt middel, når vi måler på de fysiske parametre, slutter FC Midtjyllands sportschef.

Vagner Love kan debutere for FC Midtjylland om præcis en måned, når ulvene møder AaB i forårspremieren.