Foto: Alamy
Superliga

FCM henter nigerianer: Drømmer om Premier League

18-årige James Inyere Arinze rykker nu nordpå til FC Midtjylland.

Igennem tiden er en række dygtige spillere kommet til FC Midtjylland fra det nigerianske akademi Ebedei, og nu har midtjyderne hentet en ny op i form af midtbanespilleren James Inyere Arinze.

Det oplyser FCM på klubbens hjemmeside.

Det er dog en spiller, som kom ind på akademiet for to år siden som angriber, men derefter fik sig en efteruddannelse, fortæller Jonas Dal, der er ansvarlig for FCM's samarbejde med Ebedei.

- Det er godt set af trænerstaben i FC Ebedei, at vi her har at gøre med en midtbanespiller – og ikke en angriber. Den seneste tid har James bygget på sine defensive evner, og jo mere, han har vænnet sig til midtbanerollen, jo mere defensivt orienteret er han også blevet – uden at gå på kompromis med sit offensive mindset, siger Jonas Dal, som også bemærker, at de har stor fokus på integrationen af spilleren.

Selv glæder Arinze sig selvsagt en del over skiftet.

- Det betyder meget for mig, og det har været et mål, siden jeg var helt lille. Nu handler det om at arbejde endnu hårdere, så jeg kan opnå flere af mine mål, fortæller han og fortsætter:

- Min helt store drøm er at ende i Premier League, men inden da ved jeg, at der er mange skridt, som skal tages, siger James Arinze, som i forvejen kender folk som Isa Musa, Obule Sunday Moses og Mark Ugboh i truppen.

I første omgang vil han være tilknyttet FCM's U19-hold.

Tidligere har andre midtbanespillere som Frank Onyeka og Raphael Onyedika været igennem turen fra Ebedei til FC Midtjylland, hvorefter de er blevet solgt videre til henholdsvis Brentford og Club Brugge.