• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

FCM med enormt projekt: Vil inspirere hele verden

Foto: Getty Images

FC Midtjylland har tænkt sig at investere i et nyt idrætsprojekt til 200 millioner kroner i Ikast.

Af Mads Bye Marboe

FC Midtjylland har store planer, og klubben kommer nu til at investere i et innovativt idrætsprojekt i Ikast. Planen er, at man skal kunne åbne sig mod resten af verden, fortæller Claus Steinlein ifølge Jyllands-Posten.

Som det tidligere er kommet frem, skal stedet heddet Ikast Complete, og det vil komme til at rumme faciliteter, der kan bruges til både elitetræning, motion og leg. Desuden bliver der bygget et fireetagers hus til FC Midtjylland, som blandt andet får plads til friskolen Guldminen og lejligheder til klubbens akademispillere.

Det hele skal bygges rundt om et kunstigt "bjerg" på 20 meter.

- Altså, vi drømmer stort. Rigtig stort. Sammen med de øvrige parter i projektet ønsker vi at skabe noget, som folk ikke kun fra Danmark men fra hele verden vil komme for at lade sig inspirere af. Det skal være et internationalt fyrtårn, siger Steinlein.

For FC Midtjylland har det været vigtigt, at man ikke lukker sig fra omverden, som man ser andre fodboldklubber gøre det.

- Modsat de fleste internationale topklubber åbner vi os mod verden. Andre bygger mur og hegn om sig selv. FCM vil stadig have egne træningsbaner og faciliteter i området, og vores hus er tegnet som en trelænget gård, fordi det giver os muligheden for at trække os tilbage, hvis der er brug for det. Men spillere, trænere og administrationen har været med i tankerne om, at vi skal være del af hele området.

- Jeg kan slet ikke vente, til Erik Sviatchenko (FCM’s anfører, red.) lige stopper op for at hjælpe en lille gut med at binde snørebånd på track-banerne, eller en anden fra truppen hilser på pensionister på vej op ad bjerget. Tilgængelighed og nærvær er et meget vigtigt parameter for os.

Planen er, at byggeriet skal gå i gang i 2022 og være færdigt to år senere.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020