Foto: IMAGO
Superliga

FCM og Brøndby spøger: Jeg forventer bud på ham

Islandsk stortalent har besøgt FC Midtjylland tre gange, og i hans klub forventer man nu, at der meget snart lander nogle bud.

Danske klubber har de senere år fået et ekstra blødt punkt for den islandske talentmasse.

I januar så man eksempelvis FC København præsentere Gunnar Orri Olsen og Viktor Bjarki Dadason. Men det er ikke kun hos de danske mestre, at man sonderer terrænet på Island.

FC Midtjylland har således i løbet af det seneste godt år haft det blot 15-årige back-talent Egill Orri Arnarsson på besøg tre gange. Om lidt over en måned fylder venstrebacken 16, og så er det tilladt for ham at lave en transfer.

Forventningen i hans klub Thór Akureyri er også, at man til sommer siger farvel til Egill Orri Arnarsson.

- Vi har ikke modtaget et bud endnu, men jeg forventer, at vi vil modtage et i løbet af de næste uger, siger klubbens formand, Sveinn Elias Jonsson, til Tipsbladet.

FC Midtjylland er dog ikke alene om at bejle til Egill Orri Arnarsson, der allerede har debuteret for Thórs førstehold. Han har også besøgt Brøndby sidste år, ligesom Torino har et godt øje til ham.

- Efter min mening er Danmark et godt sted at tage til, men vi har haft interesse fra mange andre lande. Han har været til prøvetræning flere steder og har både spillet på landsholdet som U15- og U17-spiller, hvilket er blevet bemærket af flere klubber.

I alt har Egill Orri Arnarsson spillet 14 ungdomslandskampe, hvoraf seks af dem er for U17-landsholdet. Men hvad er det så, der gør venstrebacken så eftertragtet?

- Jeg vil beskrive ham som en fyr med en unik fysik. Han er omkring 184 centimeter høj, men det er særligt hans motor, som er en af hans største forcer. Han har også en unik fart og acceleration, siger Sveinn Elias Jonsson.

I Fotbolti.nets fodboldpodcast diskuterede man også for nyligt Egill Orri Arnarsson.

- Skyerne er hans loft. Han er den bedste venstre back, jeg har set. Han har lavet et fantastisk mål for U17-landsholdet. Han kan spille på førsteholdet til sommer, siger Hrafnkell Freyr Ágústsson.

Det er dog næppe sandsynligt, at han når at blive en fast del af førsteholdstruppen, hvis man skal tro klubbens formand.

- Vi har ikke startet samtalerne endnu, men desværre for min klub forventer jeg, at han forlader os, når han fylder 16 år, afslutter Sveinn Elias Jonsson, der i samarbejde med Egill Orri Arnarssons familie har stort fokus på at tage hånd om ham, hvis han sendes videre i så ung en alder.

Herunder kan du se Egill Orri Arnarssons kanonkugle for U17-landsholdet.