Superliga Oliver Okstrøm

FCM om nye ejer-regler: Benham ville kræve noget

Foto: Getty Images

Claus Steinlein ser godt, at Matthew Benham ville kunne blive ejer af FCM i dag, selvom han er indehaver af en bettingvirksomhed.

Af Oliver Okstrøm

DBU kom mandag ud med nye regelsæt for at forhindre uønskede ejere i danske klubber. Her er en af punkterne, at personen ikke må have 'væsentlig indflydelse i et bettingselskab', som godt kunne gælde FC Midtjyllands ejer Matthew Benham, som er indehaver af bettingvirksomheden Matchbook.

Her mener FCM-direktør Claus Steinlein dog godt, at englænderen ville kunne få tilladelse til at blive ejer. Det fortæller han i et interview med Herning Folkeblad.

- Jo, det ville han godt kunne, men det ville kræve et stykke arbejde på den front. Ligesom vi gjorde, da han kom ind i klubben. Der tjekkede vi jo også op på, hvordan tingene var, lyder det fra Steinlein.

Han minder desuden om, at initiativet ikke er med tilbagevirkende kraft, og det er et regelsæt, som han hilser velkommen, så man kan få ordentlige ejerskaber ind i fodboldklubberne i Danmark.

Steinlein ser det som nødvendigt med reglerne i en fodbold-verden, der er i stor udvikling, og han husker selv tilbage på, hvordan livet som professionel har rykket sig siden han selv var det i 90'erne og til i dag.

Nogle af de nye regler handler også om, at man ikke må være ejer af en dansk klub, hvis man har aktiviteter i lande placeret højt på diverse indekser for korruption, hvidvask eller terrorfinansiering.

I Danmark har der senest været uheldige episoder i blandt andet Fremad Amager. Læs mere om de nye ejer-regler i Danmark her.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.