• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCM-profil om Viborg: Et had der hele tiden vokser

FCM-profil om Viborg: Et had der hele tiden vokser
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland-profilen Mikkel Duelund kalder forholdet til arvefjenden Viborg FF for et had, der hele tiden vokser.

Af Ole Hoffskov

Bragt første gang 17. februar

FC Midtjylland og Viborg FF har ikke meget pænt at sige om hinanden, og der er altid knald på lægterne og på grønsværen, når de to jyske rivaler tørner sammen. Det gør de på søndag i Superliga-premieren, når MCH Arena danner rammen om sæsonens andet derby. Det første i Viborg endte 0-0.

Læs også: Viborg FF - FC Midtjylland - Midt imellem kærlighed og had

Rivaliseringen mellem FC Midtjylland og Viborg FF kan sagtens sammenlignes med Brøndby og FC København, og ifølge ulvenes Mikkel Duelund er der især udenfor banen tale om et decideret had de to arvefjender imellem.

- Det er fedt, at vi starter mod Viborg. Det er en god måde at komme i gang på, for vi ved, at der bliver fuld knald på lægterne, og fansene har glædet sig i ugevis, siger Mikkel Duelund til tipsbladet.dk og sætter nogle ord på rivaliseringen mellem FCM og Viborg:

Læs også: Viborg-anfører før derby: Vi nyder at stikke en kæp i hjulet på FCM

- Nu er jeg ikke selv fra Herning-området, men jeg kan forstå på Kristian Bak og de øvrige, som har været med helt fra start, at det er et had, som bare har vokset sig større og større. Det er FCK-Brøndby i en mindre udgave, og det skulle ikke undre mig, at opgørene på et tidspunkt bliver lige så store som på Sjælland. Jeg har aldrig oplevet et lignende had - heller ikke da jeg var i AGF.

Mikkel Duelund tøver altså ikke med at tage ordet "had" i sin mund for at beskrive forholdet mellem de to jyske klubber, men han understreger, at der ikke er en ond stemning på banen, når holdene tørner sammen.

- Jeg vil ikke sige, der er en fjendsk stemning på banen, og det vil også være forkert at sige, at vi hader Viborgs spillere, for det er trods alt levende mennesker, vi har med at gøre, men selvfølgelig bliver man påvirket af fansene og optakten til netop de her kampe. Man giver sig måske lige det ekstra og løber lige en meter længere, end man ellers ville have gjort.

- Det hele koger mod Viborg, og man skal være en meget følelseskold person, hvis man ikke bliver lidt påvirket af det. Vi har en del udlændinge, som jo ikke har noget specielt forhold til Viborg, men selv de forstår det også. Det gør alle i FC Midtjylland, siger Mikkel Duelund.

Vil vinde pokalturneringen
FC København har inden foråret 21 point ned til FC Midtjylland på tredjepladsen, mens ulvene har 10 point op til Brøndby, så guldmedaljerne er for længst forduftet, mens sølvet ser vanskeligt ud at nå. Blandt andet derfor har ulvene også et andet stort mål for sæsonen.

- Vi vil vinde pokalturneringen. Det er et rigtig stort mål for os. Selvfølgelig går vi også efter at slutte højt i tabellen, men pokalen betyder rigtig meget for os. Når det er sagt, så synes jeg bestemt, det også er muligt at indhente Brøndby. 10 point lyder af meget, men det er bare et spørgsmål om en dårlig weekend til dem og en god weekend til os. Og så har vi hinanden et par gange i slutspillet. Det kan sagtens lade sig gøre, lyder det fra Duelund.

Han fastslår, at både han og holdet står godt forud for premieren på søndag.

- Jeg har det som en ko, der lige er blevet lukket på græs. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, og at vi starter mod Viborg er helt perfekt. Jeg synes, vi står super skarpt, efter vi er kommet hjem fra Dubai. Jeg synes, vi kan matche alle top 3-hold, og det skal vi også bare ud at bevise i foråret. Vi kommer med en fornyet tro på tingene efter en halvsæson, hvor vi sluttede skidt af, siger Mikkel Duelund.

Der er kickoff mellem FC Midtjylland og Viborg FF søndag klokken 18.00.

Superliga

Mere Superliga

Fokus