• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCM raser over FCK: Ligegyldigt kvæk fra en presset klub

FCM raser over FCK: Ligegyldigt kvæk fra en presset klub
Polfoto/Ernst Van Norde

FC Københavns kommentar om, at FCM før er snublet, vækker ikke glæde hos FC Midtjylland. Tværtimod. Klubben skyder for alvor tilbage mod Johan Lange og FCK og kalder FCK-kritikken for "et ligegyldigt kvæk fra en presset klub".

Af Kenneth Jensen

Tekniske direktør Johan Lange fra FC København indikerede tidligere torsdag over for tipsbladet.dk, at FC Midtjylland er en klub, der ikke har et vindergen. Johan Lange pegede ganske enkelt på, at klubben har det med at gå ned, når det bliver afgørende.

- De har været i flere pokalfinaler uden at vinde, de har endnu ikke vundet et mesterskab, og sidste år røg de ned på andenpladsen efter at have ført længe for så til sidst at ryge helt væk. Det må være de mekanismer, der går i gang hos dem, når vi nærmer os. Otte point er hentet tidligere i historien, så vi glæder os til at komme i gang, sagde Johan Lange i dette interview.

Læs også: FCK skyder med skarpt: Vi giver de unge chancen - andre taler kun om det

Kommentar blev krydret med en kritk af nogle klubber i Superligaen - som Lange ikke satte navn på - som efter hans mening ikke lever op til det, de siger. At klubberne siger, de vil talenter, men at de i virkeligheden ikke giver talenterne chancen. Den kritik kunne være rettet mod FC Midtjylland, der åbent har sagt, at de vil talenter, men i januar-vinduet hentede ny førstemålmand samt Superliga-topscorer Martin Pusic.

Og tipsbladet.dk har talt med FC Midtjylland, der mildest talt er uforstående og rasende over den kritik, Johan Lange retter. I weekenden var det i øvrigt Ståle Solbakken, der rettede kritik af FCM. At klubben ikke længere kan prale af at være en talentklub.

Læs også: Kampen om Kongerigets fodboldkrone kan tabes i pressen

Tipsbladet.dk gav derfor FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein, mulighed for at svare på den konkrete kritik fra FC København og teknisk direktør Johan Lange.

Som du ser det, er I så før snublet i afgørende situationer, som Johan Lange siger?

- Fordi vi tabte de sidste tre kampe i sidste sæson, kommer det jo til at se ud, som om det var til allersidst vi snublede, selv om det egentligt var over hele forårssæsonen, at vi ikke fik nok point. Det var der flere årsager til, men primært, at vores to største defensive profiler blev langtidsskabet, og vi havde ikke bredden til at holde niveauet. Det var ærgerligt, men det var ikke gummiben.

Spiller tabte pokalfinaler og sidste forår i Superligaen ind i denne forårssæson og det forspring, I skal forsvare?

- Nej. Og vi har ingen ambitioner om, at vi skal ud og forsvare vores forspring. Vores målsætning er at udbygge forspringet og vise, at vi er det bedste hold i ligaen.

Hvordan forholder I jer til Johan Langes kritik, og hvordan har I det med, at Johan Lange i bund og grund siger, at I altid fejler, når I er tæt på en titel?

- I vores ører er det et ligegyldigt kvæk fra en klub, der er presset og higer efter den succes, de ikke har smagt i rigtig lang tid.

Johan Lange siger også, at "der er nogle klubber, der snakker om at give unge spillere chancen, og så er der nogen, der rent faktisk gør det - som os - mens der er nogen, der med kirurgisk præcision henter rutinerede spillere ind for at tage over for nogle af klubbens unge spillere." Som du ser det, er det så jer, han henviser til, når han taler om kirurgisk præcision?

- Du må spørge Johan Lange om, hvem han tænker på, når han siger det. Det eneste, jeg kan sige, er, at det faktuelt står hævet over enhver tvivl, at FCM er en af de bedste klubber i Nordeuropa til at bringe egne akademispillere ind på førsteholdet. Jeg vil tro, at vi i dette forår vil have i gennemsnit fem-seks spillere i startopstillingen, som har været hos os, siden de var 15 år gamle.

Med de seneste indkøb, I har foretaget, er I så stadig en klub, der giver unge spillere muligheder og chancer for at spille og udvikle sig?

- Vi vil også i fremtiden være en klub, der satser på talentudvikling, og vi har det seneste halve år lavet yderligere investeringer i vores akademi. Vores ageren i de sidste to transfervinduer er et forsøg på at hæve niveauet på de spillere, som de unge skal læne sig op af. I dette vindue er Tim Janssen og "Femi", der tidligere tilhørte den kategori, gået ud, og Johan Dahlin og Martin Pusic er kommet ind. Samtidig har vi rykket to ynglingespillere op i førsteholdstruppen.

Hvad tænker du om dette "angreb" og Ståle Solbakkens "angreb" tidligere på ugen på tv3sport.dk?

- Jeg tager det som udtryk for, at FCK er en presset klub med det klart største budget. Men de har desværre underpræsteret de sidste to sæsoner. Deres træner kommer med to fyringer i bagagen, og de er i år blevet tævet ud af Europa League, så det næsten var pinligt. Jeg tror, de har glemt, hvordan det er at vinde og ligge nummer et, og derfor forsøger de sig at tale sig selv op og andre ned.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020