• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM'ers fremtid på vippen: Vi er åbne for det hele

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Nicolas Madsen tvivler på, at han har en fremtid i FC Midtjylland, men i klubben kan de se alle scenarier udspille sig.

Af Anders Dehn

Nicolas Madsen er en af FC Midtjyllands talentfulde egenudviklede spillere, men det er ikke sikkert, han fortsætter i klubben efter denne sommer. Han har selv sået tvivl om sin fremtid, og i FCM-ledelsen udelukker de ikke noget.

Sådan siger sportschef Svend Graversen om 22-årig Madsen, der var udlejet til Heerenveen i den forgangne sæson og spillede 25 ligakampe, heraf 20 fra start. Det ophold har givet midtbanemanden forventninger om fast spilletid, og det tvivler han på, at han får i FC Midtjylland.

- Jeg har fået smag for at være en vigtig del af et hold, og det er 100 procent det, jeg vil. Jeg tror umiddelbart ikke, at det bliver i FCM, men der er jo mange parter, som skal blive enige om det, sagde han i begyndelsen af måneden til bold.dk.

I FC Midtjylland vil de meget gerne have hjemmebryggede Madsen til at blive fast mand på førsteholdet, men sportschefen har også forståelse for spillerens ønsker om.

- Om han kan komme ind og tage pladsen; det håber vi på. Men der er ingen tvivl om, at han også er der, hvor han rigtig gerne vil ind og have nogle startkampe. Kan han få det her, skal han konkurrere om det, og det er en hård konkurrence. Ellers skal vi sætte os ned med ham og se, hvad den rigtige løsning er. Men det er en dansk U21-landsholdsspiller, så det borger også for et vist niveau, siger Graversen til tipsbladet.dk.

Lige så interessant han er for andre klubber, lige så interessant er han også for FCM?

- Lige netop.

Et salg eller en udleje kan godt komme på tale i transfervinduet.

- Han har stadig to års kontrakt. Der skal vi jo finde den rigtige løsning – hvis ikke han kommer ind og tager pladsen her. Så drejer det sig om at få det meste ud af hans talent, og det kan være, at han ryger videre på udleje, eller nogle klubber finder ham så interessant, at han kan komme på permanent transfer, siger sportschefen.

- Vi udelukker ikke noget, men i sidste ende drejer det sig om hans præstationer. Både det, han har lavet, og det, han kommer til at lave om lidt. Så vi er åbne for det hele. Allerhelst vil vi have, at han banker på vinduet og tager pladsen.

Nicolas Madsen har spillet 41 kampe for FC Midtjylland, men har fortsat til gode at blive fast starter på den centrale midtbane. Når han vender tilbage fra en forlænget ferie, skal han især konkurrere med Raphael Onyedika og Charles.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.