• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

FCN-assistent løfter på hatten: Respekt for FCK-modgang

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Frank Hjortebjerg er imponeret over, at FC København trods skader og modgang stadig ligger i en position, hvor de selv kan afgøre, om det skal bliv til sølv eller bronze denne sæson.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Om der er tale om en åben ansøgning eller ej, så er FC Nordsjællands assistenttræner ikke nærig med superlativerne over for søndagens modstander FC København.

Efter et rædderligt mesterskabsslutspil, hvor de forsvarende mestre så ud til at formøble en sikker sølvmedalje, så slog holdet tilbage i torsdags med en sejr over AaB. Noget der fremtvinger respekt hos søndagens modstander.

– Først og fremmest vil jeg gerne starte med at sige, at ja, de har haft det svært. Det har vi også selv haft. Men man skal også bare have respekt for, at de på trods af den modgang og lange sæson, som de har haft, stadig står i en position, hvor de selv kan afgøre, om de skal blive nummer to i 3F Superligaen.

Læs også:Optakt: FC København - FC Nordsjælland

- Og de kan også stadig spille Danmark videre i Europa. Det vil jeg gerne løfte på hatten for, siger Frank Hjortebjerg til FC Nordsjællands hjemmeside.

Selvom det ikke er så velanset i fodboldkredse at give skader skylden for dårlige præstationer, så anerkender FCN-assistenten, at det helt klart har haft en betydning.

– De har jo rendt ind i så mange skader på så forfærdelige tidspunkter. De har slidt voldsomt meget på de samme spillere over en meget, meget lang sæson. Og de er altså stadig med i Europa, ligesom de har chancen for at vinde sølvmedaljer. Kun overgået af en ekstraordinær og vanvittig sæson af FC Midtjylland, siger han og fortsætter:

Læs også:Backman er klar til AGF's sølvbrag

– Så det synes jeg, at man skal huske at anerkende dem for. Man skal gøre, alt hvad man kan for at give dem et rygstød forud for Basaksehir-kampen. Så vi kan få skrabet nogle point sammen til Danmark, og de igen kan komme ud og repræsentere os og Superligaen på flot vis. 

Frank Hjortebjerg opridser alligevel en række forskellige måder, hvorpå nordsjællænderne kan stikke FC København. Men hvordan taktikken helt præcist bliver, vil han ikke ud med endnu.

– Det ser vi på i morgen. Det afhænger af, hvordan og hvorledes kampbilledet folder sig ud. Vi ved jo heller ikke, om FCK griber kampen an på samme måde. Så vi må prøve at analysere på starten af kampen og så tage et udgangspunkt derfra.

Kampen mellem FC København og FC Nordsjælland sparkes i gang klokken 19.

Læs også:FCN assistent: Vi vil eddermame gerne have den sejr

Læs også:Sulemana og Francis tilbage i FCN-truppen

Læs også:Stage før sæsonfinale: Vi skal som minimum tage sølvet

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus