• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Slutter FC København sæsonen på andenpladsen, eller venter der en Europa-finale forude? Svaret får vi søndag mod FC Nordsjælland.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 19.00
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Slutspil: Mesterskabsspillet
På TV: Canal 9
Hashtag: #fckfcn #sldk

Holdnyt:
FC København:

Det var ikke lang tid, FC København var på tredjepladsen. Allerede i første forsøg lykkedes det Ståle Solbakkens mandskab at tage andenpladsen tilbage fra AGF. Det skete i kølvandet på et århusiansk pointtab i Farum og en københavnsk sejr i Aalborg.

Det var ikke en køn præstation, FC København leverede i 1-0-sejren over AaB, men de tre point blev kriget hjem, og den evne skal et godt fodboldhold også have, så det var uden tvivl til stor glæde for Ståle Solbakken.

Den norske FCK-manager har trukket store veksler på sit mandskab i denne sæson, og han har varslet, at de 11, der startede inde mod AaB, ikke bliver de samme mod FC Nordsjælland søndag aften. Det giver sig selv, at Rasmus Falk ikke er med, da han har karantæne. Til gengæld er Dame N'Doye udtaget til opgøret og kan gøre comeback.

Det er sjældent, at Ståle Solbakken vier bort fra sin 4-4-2-formation, men det gjorde han mod AaB, hvor løverne stillede op i en 3-5-2. Det skal blive spændende, om det gentager sig mod FC Nordsjælland.

FC København har skæbnen i egne hænder og kan med en sejr sikre andenpladsen. Det vil kaste en direkte plads i Europa League-kvalifikationen af sig, og nok så væsentligt vil det spare holdet for en ekstra kamp i kalenderen inden mødet med Istanbul Basaksehir 5. august. Den ekstra forberedelsestid kan Ståle Solbakken helt sikkert godt bruge. 

FC Nordsjælland:
De drømte om at blive nummer tre, men FC Nordsjælland slutter sæsonen som nummer seks. Det kan der ikke ændres på i løbet af sidste spillerunde.

FCN er et frisk pust til Superligaen, og man kan være sikker på, at holdet altid leverer seværdige kampe, men cheftræner Flemming Pedersen skal have lært sit mandskab at slå de bedste hold i Danmark. Det gør FC Nordsjælland kun meget sjældent, og derfor er det heller ikke blevet til så meget i mesterskabsspillet.

Læs også:Optakt: AGF - Brøndby IF

Gæsterne tager formelt afsked med Mikkel Damsgaard, Abdul Mumin og Mohammed Kudus, der alle spiller deres sidste kamp for FC Nordsjælland søndag aften. Af de tre nævnte er det dog kun Damsgaard, der har mulighed for at komme i aktion, for hverken Mumin eller Kudus er udtaget til opgøret.

Forsvarsspilleren Ivan Mesik har for alvor bidt sig fast i FC Nordsjælland i løbet af foråret, men han har karantæne mod FC København. Til gengæld er Abu Francis tilbage fra karantæne, og så er Kamaldeen Sulemana igen udtaget, efter han ikke var med mod AGF.

Karantæner:
FC København: Rasmus Falk
FC Nordsjælland: Ivan Mesik

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Biel, Stage, Zeca, Thomsen - Wind, Daramy

FC Nordsjælland (4-3-3): Vindahl Jensen - Thychosen, Hansen, Jenssen, Antwi - Rygaard, Kofod, Diomande - Atanga, Damsgaard, Sulemana

Profilen:
Den måske allermest uskarpe spiller i Superligaen i øjeblikket er Isaac Atanga, og han trænger til en succesoplevelse inden ferien. Søndag er det sidste chance. FC Nordsjælland vil naturligvis glæde sig over, at Atanga kommer frem til chancer, men han brænder dem i stor stil. Udeholdet krydser fingre for, at sigtekornet er indstillet korrekt mod FCK.

Vidste du, at..:
Normalt er FC Københavns sidste hjemmekamp i sæsonen forbundet med badedyr. Dem har tilskuerne lov til at medbringe i Telia Parken og undervejs i kampen kaste rundt med. Den tradition er dog aflyst i år på grund af Covid-19. 

Dom:
FC København har alt at spille for, og det har FC Nordsjælland ikke. Det skal man kunne se i søndagens kamp.

FCK var voldsomt på hælene, da de to hold mødte hinanden i Farum tidligere i mesterskabsspillet, men løverne plejer at have bedre styr på det hjemme i Telia Parken mod FC Nordsjælland.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 35. spillerunde

Gæsterne har nogle hurtige spillere, som kan true FC Københavns bagrum, og FCN skal nok få chancer i søndagens opgør, men det er en kamp, værterne skal vinde, og det tror vi også, at de gør. FC København vinder 2-1 og får hængt sølvmedaljer om halsen. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Helten Zeca: Jeg er så stolt

Læs også:FCK-profil om tiltrængt sejr: Det var virkelig en lettelse

Læs også:Solbakken revser midtbanestjerne: Havde en decideret offday

Læs også:Andenplads er vital for FCK forud for næste sæson

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020