• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: AGF - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Der skal deles medaljer ud til AGF i Aarhus for første gang siden 1997 - bliver de af sølv eller bronze?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Jens Maae
Slutspil: Mesterskabsspillet
På TV: 3+
Hashtag: #agfbif #sldk

Holdnyt:
AGF:

AGF søgte sejren mod FC Nordsjælland men måtte til sidst være tilfredse med det ene point, der dog er med til at trække spændingen til det sidste i forhold til, om medaljen bliver af sølv eller bronze.

Lettelsen over at have sikret sig metal er enorm i Aarhus og AGF, men der er ingen tvivl om, at det bliver et AGF-hold, der kommer til at strække sig meget langt søndag i forsøget på at hente de tre point mod Brøndby og dermed gøre sit til, at det skal være sølvmedaljerne, der skal overrækkes til hæder og jubel på Ceres Park. 

Nicolai Poulsen og Jon Dagur Thorsteinsson er begge tilbage fra karantæne, hvilket betyder, at det "kun" er de skadede Mustafa Amini og Zach Duncan, der er ude sammen med corona-smittede Mustafa Bundu. 

David Nielsen kan til gengæld glæde sig over, at anfører Niklas Backman er blevet klar til at spille igen.

Brøndby IF:
Brøndbys ambitiøse målsætning om at snuppe medaljer holdt ikke, så nu må man klare sig med at slås for fjerdepladsen, der trods alt kaster lidt flere tv-penge af sig og ser lidt pænere ude end femtepladsen i historiebøgerne. 

Det samlede indtryk af Brøndby-holdet i mesterskabsspillet er, at det er et hold, der har spillet sig varmere og varmere i takt med, at de unge spillere er faldet bedre og bedre ind på holdet. Det giver fine forhåbninger for den kommende sæson, hvor presset igen vil være stort på Brøndby i forhold til at skulle være en del af medaljekampen. 

Brøndby hentede uafgjort mod FC Midtjylland og har blot hentet to point i de seneste tre kampe, hvilket betyder, at fjerdepladsen ikke er sikret før sidste slag i sæsonen. 

Jens Martin Gammelby er også ude til sæsonens sidste kamp - som han har været det i de seneste i den hæsblæsende sæsonafslutning. Heller ikke Kasper Fisker er med, så han spillede sin sidste Brøndby-kamp mod FC Midtjylland.

Karantæner:
AGF: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Eskelinen - Diks, Hausner, Tingager, Højer Nielsen - Hvidt, Poulsen, Blume - Thorsteinsson, Mortensen, Ankersen

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Rosted, Maxsø, Jung - Bruus, Slimane, Frendrup, Tibbling, Mensah - Lindstrøm, Uhre

Læs også:'CV' freder Niels Frederiksen: Skuffende sæson får ingen konsekvenser

Profilen:
Brøndby solgte Kamil Wilczek i vinter, og den dygtige polak er først netop nu blevet overhalet på Superligaens topscorerliste. I Brøndby-kroge har frustrationerne over, at den oplagte afløser ikke sådan lige var til at få øje på. Men nu har Michael Uhre måske fået flere til at lette på hatten.

Uhre var på pletten senest mod FC Midtjylland og har i mesterskabsspillet scoret fem gange, hvilket bestemt er godt. Med til historien hører naturligvis, at hans hattrick mod FC Nordsjælland tynger godt i målregnskabet. Uhre har scoret seks gange i sæsonen men har også kun været at finde i startopstillingen otte gange. Han starter helt sikkert mod AGF søndag. 

Vidste du, at..:
Brøndby måtte se forgæves efter at besejre FC Midtjylland i sæsonens fire møder. Sådan kan det også går mod AGF, for statistikken inden søndagens møde lyder på to sejre til de hvide fra Aarhus i grundspillet og et 0-0-opgør i det første møde i mesterskabspillet. 

Faktisk har Brøndby kun vundet en af de seneste syv møder med AGF (to uafgjorte og fire AGF-sejre) AGF har vundet de tre seneste møder i Aarhus, hvor den seneste sejr er den 7-0-sejr fra 2016, som Brøndby-fans har det med at fiske frem fra gemmerne, når AGF-folket skal drilles.

Men lige nu er der ingen tvivl om, at AGF'erne løber rundt med det suverænt bredeste smil på i forhold til ærkerivalen fra den københavnske vestegn.  

Dom:
AGF slås for sølv, mens Brøndby meget gerne vil slutte med at sikre sig fjerdepladsen. Det skal nok blive en god og intens fodboldkamp, men troen på, at det godt spillende AGF-hold lige præcis vil det en snert mere end gæsterne, inden medaljeoverrækkelsen på Ceres Park vil krone en flot sæson - ja, det bliver afgørende.

AGF vinder igen over Brøndby - men det bliver tæt. Et frækt bud er en målrig fest i Aarhus, hvor hjemmeholdet sejrer med 3-2

Læs også:AGF-boss om Bundus positive test: Han var dybt overrasket

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Superliga powerranking: FCK og Brøndby ude af det gode selskab

Læs også:Stor AGF-profil har fået coronavirus

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020