• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Superliga powerranking: FCK og Brøndby ude af det gode selskab

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det var en skidt runde for København minus Lyngby, der reddede livet i et drama mod Hobro.

Af Tipsbladet.dk

Det er et år siden, den længste Superliga-sæson nogensinde begyndte, og nu er vi snublende tæt på at have placeret det hele i en sæson, der nær var blevet coronavirussens offer.

Lyngby klarede frisag mod Hobro efter at have været Superligaens ringeste hold i 2020, og så indkasserede de tre øvrige københavnske hold 11 mål, der kostede Brøndby den sidste mikroskopiske Europa-chance og FCK den andenplads, der gav en bekvem indtræden i Europa League-kvalifikationen.

Nu skal københavnerne pludselig forbi AGF, der er et point foran efter den flotte 4-2-sejr i Parken.

Powerranking - runde 34
Powerranking - runde 33
Powerranking - runde 32

1: FC Midtjylland (1)
Seks mål på hjemmebane, to af dem af den delte ligatopscorer Ronnie Schwartz, det kan man jo kun være tilfreds med som nyt mesterhold. At FCN så scorede tre var forsvarsspillerne i FCM mindre tilfredse med, og om ikke andet minder det og AGF-nederlaget i begyndelsen af slutspillet om, at der stadig er noget at få styr på før Champions League-kvalkampen i 2. runde i slutningen af august og de mulige senere kampe som useedet. Jens Lys Cajuste har karantæne i næste runde mod Brøndby.

Seneste kamp: FC Midtjylland-FC Nordsjælland 6-3
Næste kamp: Brøndby IF-FC Midtjylland (onsdag 20.00)

2: AGF (2)
Fede mål, stor taktisk disciplin og Superligaens giftigste på kontraangreb og pt også offensive dødbolde. Tingene klikker for AGF med en stærk defensiv, der er afsættet, og voldsom arbejdsindsats uden bolden.

Det er sjældent, at tophold har bolden så lidt, og når jagten på sølv er ovre om senest en uge, skal der arbejdes videre på transfermarkedet og stilen, for modstanderne kommer til at bakke mod århusianerne i næste sæson. Karantæner til Nicolai Poulsen og Jon Dagur Thorsteinsson mod FCN holder AGF nede på andenpladsen i denne powerranking.

Seneste kamp: FC København-AGF 2-4
Næste kamp: FC Nordsjælland-AGF (onsdag 18.00)

3: AC Horsens (4)
Horsens har nu haft knap to ugers kamppause, man selv ønskede sig. Det bør betyde både friske stænger, hoveder og en solid plan for dødbolde og OB i al almindelighed. Virker det, så man om 9 dage skal stjæle FCK eller AGF’s europæiske plads, eller er spændingsniveauet faldet for meget? Vi tror på det første, hvilket sammen med andres aktuelle middelmådighed forklarer tredjepladsen.

Seneste kamp: I forrige uge mod Hobro
Næste kamp: OB-AC Horsens (torsdag 18.00)

4: Brøndby IF (3)
Tredjepladsen glippede endegyldigt, og man skal være temmelig blå-gul for at se et scenarie, hvor man i 2019/20 var endt højere end de tre medaljevindere.
Sommeren byder næppe på store indkøb men til gengæld et par yngre spillere til, når der bliver tyndet ud i truppen. Top 3 bliver svær igen i næste sæson. Nu er der en fjerdeplads at spille for - det er ikke meget, men tv-pengene kan Brøndby helt afgjort bruge.

Læs også:Efter 20 år i AaB: Klubmand lægger støvlerne på hylden

Seneste kamp: Brøndby IF-AaB 0-1
Næste kamp: Brøndby IF-FC Midtjylland (onsdag 20.00)

5: AaB (9)
AaB har fundet melodien efter den pinlige pokalfinale, og det giver forhåbninger forud for en svær 2020/21-sæson, hvor Lucas Andersens fravær måske bliver permanent.
Tom van Weert scorede det enlige mål mod Brøndby, og han kunne være en kandidat til et salg til august, hvor han kun har en sæson tilbage på kontrakten.

Seneste kamp: Brøndby IF-AaB 0-1
Næste kamp: AaB-FC København (torsdag 20.00)

6: OB (10)
18-årige Max Fenger har grebet sin chance og sendte OB forbi Randers med to scoringer. Horsens bliver en udfordring, hvis holdet er i samme effektive modus som i puljespillet, og kan de unge fynboer igen vinde, når der er pres på?

Seneste kamp: OB-Randers FC 2-0
Næste kamp: OB-AC Horsens (torsdag 18.00)

7: FC København (5)
6 point i 8 slutspilskampe siden begyndelsen af juni siger vel det hele: Der er krise i FC København. Præstationen har været til flere point, men ikke ret mange flere. Det er et trykket mandskab, der igen har døjet med for mange og lange skader. Det bliver jo ikke ved med at gå - nu venter pludselig både en playoffkamp om Europa-billetten 30. juli, Istanbul BB-kampen 5. august og så minsandten kvalkamp tre uger senere, hvis man ellers kvalificerer sig.

Man fristes næsten til at sige, at alt burde sættes ind på at vinde Europa League, så man kommer direkte i Champions League-gruppespillet - men så er den anden vej mere realistisk for et psykisk slidt mandskab.

Seneste kamp: FC København-AGF 2-4
Næste kamp: AaB-FC København (torsdag 20.00)

8: Randers FC (6)
Randers skaber og scorer på nok chancer til, at man igen i næste sæson er i spil til Top 6. Men det kræver nok et par profiler til i hver ende af banen for at kæmpe sig ind i et selskab, der kommer til at kræve sejre i en række tætte opgør i de kun 22 runder i grundspillet. Det er for eksempel de enere, der har fået AGF i medalje-kolonnen på en spillestil, der har visse lighedstegn med Randers’.

Seneste kamp: OB-Randers FC 2-0
Næste kamp: sæsonen er slut for Randers FC.

9: SønderjyskE (7)
Sæsonen er slut for SønderjyskE.

Læs også:David Nielsen trods sejrsstime: Kan ikke bruge FCN-statistik til noget

10: FC Nordsjælland (8)
For FCN var det opløftende at se to meget interessante teenagere fra Right To Dream score tre mål ud mod mesterholdet samme uge, som man sælger Mohammed Kudus. At man så samtidig indkasserede seks mål (og fik et tvivlsomt rødt kort til Mads Døhr Thychosen efter 10 minutter) er også del af historien om et hold og en klub, der ikke nødvendigvis bliver gearet til topplaceringer lige foreløbig.

Seneste kamp: FC Midtjylland-FC Nordsjælland 6-3
Næste kamp: FC Nordsjælland-AGF (onsdag 18.00)

11: SIlkeborg IF (11)
Sæsonen er slut for SIF, der er rykket ned.

12: Lyngby (12)
Rezan Corlu og flere af Lyngbys bedste brændte igennem, netop som det var allermest nødvendigt. Dermed overlevede man i Superligaen, selvom Hobro i lange stræk spillede lige op med oprykkerholdet.

Corlu skal tilbage til Brøndby, hvor han potentielt kan blive rigtig god, og så kan det være, der dukker et stort nok bud op på Frederik Winther, selvom han ikke har været lige så skarp i 2020 som i efteråret.

Sæsonen er bestået med pil op, men der skal mere til i næste sæson, også på indkøbssiden, i en klub der heldigvis er langt sundere end for to-tre år siden.

Seneste kamp: Lyngby-Hobro 2-2
Næste kamp: sæsonen er nu slut for Lyngby.

Hobro (13)
Hobro var lige ved og næsten, men tilbage står en på flere måder uforløst sæson, hvor man egentlig kunne se tegningen til mere fra flere gode offensive navne, der faldt ud i for lange perioder i sæsonen. Der havde ikke været noget at udsætte på en overlevelse i stedet for Lyngby, der i 2020 har spillet til mindre end Hobro, men Lyngby toppede på det helt rigtige tidspunkt og sendte lidt overraskende Hobro ned i en 1. division, hvor der er rigeligt med rivaler, og hvor man næppe har Edgar Babayan, Pål Kirkevold og Imed Louati til rådighed.

Seneste kamp: Lyngby-Hobro 2-2
Næste kamp: sæsonen er nu slut for Hobro, der er rykket ned

14: Esbjerg fB (14)
Sæsonen er slut for EfB, der er rykket ned.

Chanceskaberne (Skabte chancer/egne scoringer)
1: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 93 (7 mål)
2: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland – 59 (10 mål)
3: Lucas Andersen, AaB– 57 (10 mål)
4: Casper Højer, AGF – 61 (3 mål)
5: Edgar Babayan, Hobro IK – 53 (5 mål)
6: Mikkel Rygaard, FC Nordsjælland – 51 (4 mål)
7: Mads Emil Madsen, Silkeborg IF – 50 (2 mål)
8: Bror Blume, AGF – 51 (5 mål)
9: Awer Mabil, FC Midtjylland – 50 (8 mål)
10: Rezan Corlu, Lyngby BK – 44 (7 mål)

Skyyyyyyyyyd (afslutninger/mål)
1: Patrick Mortensen, AGF – 73 (17 mål)
2: Emil Riis Jakobsen, Randers FC – 72 (9 mål)
3: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 61 (7 mål)
4: Sory Kaba, FC Midtjylland – 60 (7 mål)
5: Louka Prip, AC Horsens – 59 (5 mål)
6: Ronnie Schwartz, SIF/FCM – 56 (17 mål)
7: Marvin Egho, Randers FC – 53 (7 mål)
8: Edgar Babayan, Hobro – 52 (5 mål)
9: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland – 50 (10 mål)
10: Rezan Corlu, Lyngby - 50 (8 mål)

Læs også:Efter flot sæson: AGF-aktien på himmelflugt

Læs også:David N: Én vigtig kamp tilbage

Læs også:Brøndby-svensker: Skal være dygtigere til at skabe målchancer

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020