• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Superliga powerranking: FCK kan trøste sig med århusiansk slingren

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mesterskabet blev sat godt og grundigt på plads af FC Midtjylland torsdag aften med 3-1 over FC København, der kan trøste sig med, at AGF tabte til den nye, onde ånd AaB.

Af Tipsbladet.dk

FC Midtjylland vandt torsdag et yderst fortjent tredje mesterskab på seks sæsoner, og det er både i idealopstillingen og bredden, at jyderne trumfer FC København.

I Herning lignede FC København den sidste halve time igen et mandskab, der er FCM fysisk underlegen.

Lige nu er det bestemt ikke nogen konkurrencefordel, at man stadig er i Europa League og er nødt til at holde den kørende mindst indtil 5. august, og dermed får flere ugers kortere ferie end FC Midtjylland, der til gengæld burde overveje tidlig sommerferie og opladning til profilerne forud for Champions League-kvalifikationen i slut-august.

FC Nordsjælland skuffede stort, mens Brøndby revancherede en rædsom kamp i Aalborg, og så er der trængsel i bunden.

Superliga-powerrankningen er klar igen.

Powerranking - runde 32
Powerranking - runde 31
Powerranking - runde 30

1: FC Midtjylland (1)
Det er næsten flabet at vinde mesterskabet med 19-årige Nicolai Madsen og 20-årige Jens-Lys Cajuste på den centrale midtbane, og de var da også overmatchet i 1. halvleg, da Carlos Zeca og holdkammeraterne havde kræfter.

Men det siger noget om bredden i truppen, ligesom der var en magtdemonstration i at sætte Evander, Ronnie Schwartz og Lasse Vibe ind i de sidste 20 minutter. FCM har lige nu Danmarks stærkeste trup og tegner før transfervinduet til også at have det i 2020/21.

Seneste kamp: FC Midtjylland-FC København 3-1
Næste kamp: AGF-FC Midtjylland (søndag 20.00)

2: Brøndby IF (5)
Brøndby som Superligaens næststærkeste hold? Vi er bestemt ikke sikre på den. Afstanden op til FCM er enorm, og FCK og AGF kan snildt have overhalet de gulblusede i næste uge.

Men det var opløftende at se en god reaktion selv uden corona-karantæneramte Samuel Mraz og Simon Hedlund, og med AGF og FCK's skuffelser er det nok til at smide Brøndby op på andenpladsen.

Seneste kamp: Brøndby IF-FC Nordsjælland 4-0
Næste kamp: FC København-Brøndby (søndag 18.00)

3: AGF (2)
Spillet var ikke katastrofalt, og på en lidt heldigere dag havde man fået point.

Men ærlig talt, AGF: Det dur bare ikke at tabe til et AaB-hold, der ugen forinden var så rystende ringe i pokalfinalen, hvis man selv vil vinde sølv eller i det mindste have Ståle Solbakken&Co til at ryste i bukserne. Og den slags frispilninger af modstanderen, man forærede AaB sejren på, er et no-no.

Nu kræver det nok 10 point i de fire sidste runder, herunder en sejr over FCK i runde 34, at tage sølvet, mens man åbnede en lille dør på klem til Brøndby (6 points afstand) i bronzekampen.

Seneste kamp: AaB-AGF 2-0
Næste kamp: AGF-FC Midtjylland (søndag 20.00)

4: FC København (3)
Spillet var egentlig fint nok, man kunne have været foran mere end 1-0 ved pausen, og til københavnernes ros skal det siges, at der ikke var megen snak om sol i øjnene, skader, huller i banen, dumme dommere og andre ”Der er nogen, der har stillet et 10-meter højt ringbind udenfor min dør i nat, chef”-undskyldninger.

FC Københavns spillere ser slidte ud, og selvom det er fedt at have en ottendedelsfinale i Europa League forude 5. august, og så en historisk Europa League-slutrunde bagefter, hvis man vipper Istanbul BB ud, må det også vække hovedbrud, hvordan i alverden man skal gøre spillere friske til en sæson, hvor man i et normalt år jo ville begynde træningen tre-fire uger i forvejen, hvilket i år ville sige midt-august.

Link til Chris og Chokoladefabrikken

Seneste kamp: FC Midtjylland-FC København 3-1
Næste kamp: FC København-Brøndby (søndag 18.00)

5: SønderjyskE (6)
Den afsluttende Lyngby-kamp var intet festfyrværkeri, men den flotte sæsonafslutning trækker SønderjyskE op. Økonomien er trængt, så nu siger man farvel til adskillige spillere med kontraktudløb. Kan SønderjyskE bygge videre på den flotte sæsonafslutning ved træningsopstart i august, hvor man har en Europa League-kvalifikationskamp i 3. runde at arbejde frem imod?

Seneste kamp: Lyngby-SønderjyskE 1-1
Næste kamp: Sæsonen er slut

6: AC Horsens (7)
Hobro gjorde uventet god modstand i betragtning af, at holdet skal spilles liv-eller-død-kamp mod Lyngby på mandag. Men Horsens fik i slutminutterne den sejr, der giver holdet et tiltrængt mini-break frem mod to playoff-kampe efter næste uge mod OB eller Randers. Den ekstra energi kan blive en Europa League-playoffkamp værd for Horsens, hvor spillerne har været på hårdt arbejde i 2020.

De kommende dage kunne sagtens komme til at stå i Jeppe Kjærs tegn. Horsens Folkeblad har berettet, at Ajax er endog meget interesseret i det 16-årige stortalent, der blev den yngste målscorer i Superliga-historien med sit 1-0-mål mod Hobro. Hvis Horsens spiller kortene rigtigt, kan han nemt blive Horsens' største salg nogensinde.

Seneste kamp: AC Horsens-Hobro IK 3-2
Næste kamp: Playoff-kampe mod OB eller Randers om 10 dages tid

7: AaB (9)
Det var ikke lige så overlegent som mod Brøndby, men i disse år skal AaB tage to sejre og clean sheets mod Brøndby og AGF any day. Det var AaB-spillerne, der selv efterlyste bedre humør til træning via udskiftningerne af to assistenttrænere. Er det også noget, der kan vare ind i næste sæson?

Seneste kamp: AaB-AGF 2-0
Næste kamp: FC Nordsjælland-AaB (søndag 14.00)

8: Randers FC (11)
Vito Hammershøy-Mistrati lagde yderligere alen til sin udmærkede sæson med et hattrick mod Esbjerg, og han er efterhånden den største profil og det bedste salgsemne i klubben.

Randers står fornuftigt til de to kampe mod OB – og man har det jo godt med AGF, der lige nu ligger på tredjepladsen i medaljeslutspillet og dermed skal spille om Europa League-billetten mod vinderen af placeringskampene i de to nedrykningspuljer.

Seneste kamp: Randers FC-Esbjerg fB 3-1
Næste kamp: Randers FC-OB (lørdag 16.00)

9: OB (8)
Fred være med, at man igen tabte til Silkeborg – alt handlede selvfølgelig om at være klar til en playoffkamp mod Randers, der allerede lå tre dage senere.

Nu skal OB vise, at man også kan vinde, når der er placeringer og noget at opnå. Vi kan forvente et ganske andet OB-hold med Ryan Johnson Laursen, Jens Jakob Thomasen og Issam Jebali tilbage efter veltimede karantæner.

Seneste kamp: OB-Silkeborg 1-3
Næste kamp: Randers FC-OB (lørdag 16.00)

10: FC Nordsjælland (4)
Er det drastisk at hive FCN helt herned? Ja muligvis, men det unge mandskab har så sandelig vist, hvor ungt det er, og hvor langt der kan være ned til bundniveauet, når spillet ikke fungerer.

Mohammed Kudus sad over det store nederlag til Brøndby og lader til at være på vej væk fra klubben i et nyt stort salg. Det er ikke svært at forestille sig, at de sidste runder bliver brugt til at forberede fremtiden, der efter sommer bliver uden Mikkel Damsgaard og efter alt at dømme også uden Kudus.

Seneste kamp: Brøndby IF-FC Nordsjælland 4-0
Næste kamp: FC Nordsjælland-AaB (søndag 14.00)

11: Silkeborg IF (10)
Silkeborg rundede sæsonen flot af, og når man siger farvel til Mads Emil Madsen og hinanden, kan man med rette stille det kontrafaktiske spørgsmål om, hvad det dog ikke var blevet til, hvis man havde spillet sådan her i grundspillet. Kan man holde sammen på holdet og fortsætte i samme stil i 1. division?

Seneste kamp: OB-Silkeborg 1-3
Næste kamp: Sæsonen er slut

12: Hobro (12)
Det er ligegyldigt, at man tabte til Horsens (altså ud over for naboen Randers, der nu får to kampe ekstra) – Hobro lever og er svag favorit til at vinde samlet i de to kampe mod Lyngby. Mere kunne man ikke bede om, da året begyndte og Hobro havde så uendelig svært ved at vinde og ved at score.

Man fik scoret 10 mål i de seks puljekampe, Jonas Brix-Damborg og Christian Cappis er tilbage fra karantæne, og husk, at Hobro var med til at trække Lyngby over i den svære nedrykningspulje med en udligning 10 minutter før tid i sidste runde i grundspillet.

Seneste kamp: AC Horsens-Hobro IK 3-2
Næste kamp: Hobro-Lyngby (mandag 19.00)

13: Lyngby Boldklub (13)
Det kan betyde meget, at Lyngby endelig fik bare en lille succesoplevelse i form af et point, og så er det ligegyldigt, at det var mod SønderjyskE, der allerede var sendt på sommerferie før opgøret. Det var så det kun tredje point i de 10 seneste spillerunder i Superligaen, så Lyngby skal 'lave en Horsens' og opfinde en sejr ud af ingenting i i hvert fald den ene playoffkamp. Måske er det nok bare stadig at være i live, når vi når 21.00 på mandag.

Seneste kamp: Lyngby-SønderjyskE 1-1
Næste kamp: Hobro-Lyngby (mandag 19.00)

14: Esbjerg fB (14)
Esbjerg spillede bedre mod slutningen af sæsonen, men tilbage står, at man har fået 22 point i 32 kampe, fire færre end Silkeborg, og set over hele sæsonen også har været Superligaens dårligste hold. Man beholder Rudolph Austin men siger farvel til de øvrige lejede spillere og folk med kontraktudløb, og mon ikke Jakob Lungi Sørensen bliver solgt, som rygtestrømmen siger. Lige nu er der ikke ret mange argumenter for, at Esbjerg skulle have bedre chancer for Silkeborg i næste sæson trods SIF's lange år som agterlanterne.

Seneste kamp: Randers FC-Esbjerg fB 3-2
Næste kamp: Sæsonen er slut

Chanceskaberne (Skabte chancer/egne scoringer)
1: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 83 (7 mål)
2: Lucas Andersen, AaB – 57 (10 mål)
3: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland – 57 (10 mål)
4: Casper Høyer, AGF – 53 (1 mål)
5: Mads Emil Madsen, Silkeborg IF – 50 (2 mål)
6: Mikkel Rygaard, FC Nordsjælland – 49 (4 mål)
7: Edgar Babayan, Hobro – 48 (4 mål)
8: Bror Blume, AGF – 48 (5 mål)
9: Awer Mabil, FC Midtjylland – 47 (8 mål)
10: Michael Lumb, AC Horsens – 43 (3 mål)

Skyyyyyyyyyd (afslutninger/mål)
1: Emil Riis Jakobsen, Randers FC – 67 (8 mål)
2: Patrick Mortensen, AGF – 67 (14 mål)
3: Sory Kaba, FC Midtjylland – 60 (7 mål)
4: Louka Prip, AC Horsens – 59 (5 mål)
5: Evander Ferreira, FC Midtjylland – 58 (7 mål)
6: Ronnie Schwartz, SIF/FCM – 53 (15 mål)
7: Marvin Egho, Randers FC – 52 (7 mål)
8: Bashkim Kadrii, OB – 48 (10 mål) *
9: Edgar Babayan, Hobro – 47 (4 mål)
10: Mikkel Damsgaard, FCN – 47 (10 mål)

* Blev i januar solgt til Al-Fateh i Saudi-Arabien

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Ild i Uhre og fortjent midtjysk mesterskab

Læs også:Blog: FC Midtjylland er et strategisk problem for FCK og Solbakken

Læs også:Brøndby-træner havde forventet reaktion mod FC Nordsjælland

Læs også:Oskar Buur måtte læse om AGF-exit i medierne

Læs også:Steinlein åbner op om data: Statistisk kan man ikke få så mange point