• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Det lærte vi af Superligaen: Ild i Uhre og fortjent midtjysk mesterskab

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-runden er forbi, og det er blevet tid til at se nærmere på, hvad vi lærte.

Af Kenneth Jensen

FC Midtjylland er dansk mester.

Det har vi sådan set vidst i noget tid, men torsdag aften blev titlen sikret, da man vandt med 3-1 hjemme over FC København. Dermed er der 17 point mellem de to mandskaber før de sidste fire runder.

Det var i det hele taget en spændende runde, vi fik afviklet, og nu bevæger vi os ind i de afgørende runder.

Lad os se nærmere på, hvad runden lærte os.

Mikael Uhre har grebet chancen
Han har til tider været langt fra holdet i Brøndby, og Mikael Uhre har tidligere haft svært ved at gribe chancen, når han har fået den. Men den tidligere SønderjyskE-angriber har gjort det denne gang, hvor han både har vist fornem målnæse og evne til at sætte sine holdkammerater i scene.

Læs også:Blog: FC Midtjylland er et strategisk problem for FCK og Solbakken

Torsdag aften lavede han hattrick, da FC Nordsjælland blev besejret med 4-0, og med flere gode præstationer - og blandt andet en scoring i derby mod FC København - har Mikael Uhre fortjent lidt længere snor i Brøndby.

Han står også til at få muligheden på søndag, når man gæster Parken. Både Hedlund og Mraz sidder som følge af sidste uges positive coronavirus-test.

FC Midtjylland er en fortjent mester
De har vundet det tredje mesterskab på seks sæsoner,og torsdag aften satte FC Midtjylland en tyk streg under, at holdet er dansk fodbolds bedste i denne sæson. Det blev til en sejr på 3-1 hjemme over FC København, der nu er hele 17 point efter FCM med fire runder igen.

FC Midtjylland under Brian Priske er blevet en stærk enhed med en utrolig god defensiv. Det er det, der skal bære holdet frem. Og så vil man gerne lave mål ved omstillinger og dødbolde, ligesom man gerne erobrer bolden højt, så der ikke er langt til modstandernes mål. 

Læs også:Brøndby-træner havde forventet reaktion mod FC Nordsjælland

Det har fungeret i Superligaen, og nu er næste opgave for holdet at få det til at spille i Europa.

Lyngby og Hobro har gjort sig klar til drabelige kampe
Enten Lyngby eller Hobro rykker ud af Superligaen. Det står helt klart, for de to hold mødes over to kampe om en enkelt billet til Superligaen næste sæson.

Begge hold har brugt midtugen på at hvile spillere, og begge hold fik sådan set vist reserverne fint frem. Hobro endte med at tabe 2-3 i Horsens, mens Lyngby spillede 1-1 med SønderjyskE. Reelt betyder resultaterne ikke så meget, men lidt betyder det alligevel for Lyngby.

Christian Nielsens tropper har ikke vundet i 10 Superliga-kampe i streg. Det er et hold, der er maks presset før de sidste to kampe, hvor det altså er vind eller forsvind.

Læs også:Oskar Buur måtte læse om AGF-exit i medierne

Læs også:Steinlein åbner op om data: Statistisk kan man ikke få så mange point

Læs også:Priske tror på europæisk succes: Vi har spillerne til det