Video : Tipsbladet
Superliga

FCN har købt lillebror: FCK-spiller er ellevild

Isak Bergmann Johannessons lillebror skifter til FC Nordsjælland, og det glæder FC København-spilleren, der skal bo sammen med brormand i den danske hovedstad.

Tipsbladet kunne i sidste uge fortælle, at Daniel Ingi Johannesson er på vej til FC Nordsjælland. Han er 16 år, midtbanespiller og islænding.

Og så er han lillebror til FC København-spilleren Isak Bergmann Johannesson.

Daniel Ingi Johannesson skal lige have afsluttet folkeskolen, og så rykker han teltpælene til Danmark for at tørne ud for FC Nordsjælland, og Isak Bergmann Johannesson glæder sig helt vildt til at få lillebror til byen.

- Der er ikke langt fra København til Farum, så han kan bo hos mig i min lejlighed, og det bliver dejligt. Min kæreste kommer også, så vi kan være en lille familie her i København, siger Isak Bergmann Johannesson til Tipsbladet med et stort smil.

Daniel Ingi Johannesson skifter til FC Nordsjælland fra IA Akranes, hvor han trods sin unge alder er noteret for ni førsteholdskampe. Islændingen har hele tre gange trænet med i FC København, som også gerne ville have haft fingrene i midtbanetalentet.

- FC København viste også interesse, men han har valgt FC Nordsjælland. Det bliver spændende. Han er en meget dygtig spiller, som man godt kan se i Superligaen om to eller tre år, fastslår Isak Bergmann Johannesson.

Isak Bergmann Johannesson fortæller, at han to gange har afvist FC Nordsjælland, men han er sikker på, at Farum-klubben bliver en god arbejdsgiver for lillebror.

- Jeg synes, det er flot, at han har valgt at tage et andet skridt, end jeg gjorde. Det kan godt være svært at spille med sin storebror, og FC Nordsjælland har vist, at de er dygtige til at udvikle talenter og sælge dem til udlandet. Jeg er sikker på, han kommer til at gøre det godt, siger Isak Bergmann Johannesson og tilføjer:

- Mit bedste råd til ham er, at han skal holde fast i sig selv. Han skal være en god holdkammerat og en god fyr, og så skal han selvfølgelig give den gas på træningsbanen hver eneste dag. Hvis man er mentalt stærkt, kan man nå langt i sin karriere, og Daniel er mentalt stærk. Vi har det nok fra vores far, som har spillet i Premier League. 

Daniel og Isaks far er 43-årige Joey Gudjonsson, der er assisterende landstræner på Island og som aktiv repræsenterede klubber som Aston Villa, Wolverhampton, Leicester, Burnley og Huddersfield. 

Hvis man kan huske Joey Gudjonsson som spiller, har man et indtryk af, hvad Daniel Ingi Johannesson er for en type på banen.

- Daniel er midtbanespiller og minder som type nok lidt om vores far. Han kan godt lide at gå hårdt til den i duellerne, hvor jeg nok lidt mere en pasningsspiller Han er højrebenet og kan løbe rigtig mange meter, fortæller Isak Bergmann Johannesson.