Video : Tipsbladet
Superliga

Dansk klub kan score kassen på PL-profil

FC Nordsjælland kan komme til at tjene endnu flere millioner på Simon Adingra, der kan stå på spring.

FC Nordsjælland kan have dollartegn i øjnene – igen.

Købmandskabet har ikke fejlet noget i FC Nordsjælland, og Superliga-klubben ser ud til at have gjort sig endnu en rigtig god handel.

I sommeren 2022 blev unge Simon Adingra solgt til Brighton for 52 millioner kroner, og det alene er en flot handel.

Der kan dog komme endnu flere penge på FCN-kontoen for ivorianeren, der netop er vendt hjem til Brighton som AFCON-mester, hvor han tilmed blev kåret til den bedste yngste spiller.

I Brighton er han ved at få sit helt store gennembrud, og et stort salg kan derfor lure i horisonten.

Sker det, så kan FC Nordsjælland sætte mange millioner ind på kontoen, for Tipsbladet kan fortælle, at FCN i 2022 sikrede sig 20 procent i videresalgsklausul i handlen med Brighton.

Købmandskabet har heller ikke fejlet noget i Brighton, der har for vane at sælge profiler for utrolige summer.

I sommer solgte Brighton profilerne Moises Caicedo og Alexis Mac Allister for en samlet pris på 1,2 milliarder kroner til henholdsvis Chelsea og Liverpool.

Nærmer prisen på Simon Adingra sig bare en lille smule, så kan der altså tikke utroligt mange penge ind på den nordsjællandske konto.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Imago

FC Nordsjælland tjente i sommeren sidste år omkring 40 millioner kroner i 15 procents videresalgsklausul på Mohammed Kudus, da han rykkede fra Ajax til West Ham for 340 millioner kroner.

Skulle Simon Adingra blive handlet for omtrent samme beløb, ville det sende op mod 60 millioner kroner i kassen hos FC Nordsjælland, der ejes af familien Mansour, et af Egyptens mest velhavende erhvervs-dynastier.

Videresalgsklausuler udregnes fra en salgssum minus det, spilleren kostede ved det oprindelige skifte, hvilket altså i dette tilfælde vil sige, at FCN's videresalgsklausul udregnes fra en salgssum minus 52 millioner kroner og de million-bonusser, FC Nordsjælland siden har fået på baggrund af Adingras præstationer og de præstationsklausuler, der blev aftalt ved Adingras skifte til Brighton i 2022.

Simon Adingra har kontrakt til sommeren 2026 i Brighton, og han nåede at spille 40 kampe for FC Nordsjælland.

Adingra spillede i sidste sæson med stor succes på leje i Union SG, der ligesom Brighton ejes af Tony Bloom.

Brighton har i denne måned sikret en købsaftale med FC Nordsjællands Ibrahim Osman, der skifter til sommer for omkring 145 millioner kroner plus op mod 30 millioner kroner i bonusser, såfrem Osman og Brighton præsterer godt sammen.