Foto: IMAGO
Superliga

FCN scorer kassen på Ibrahim Osman: Her er prisen

FC Nordsjælland scorer kassen på at sælge Ibrahim Osman til Brighton. Se hvor meget her.

Ikke-salget af Ibrahim Osman på januars transfermarked var en af de store historier i Superligaen.

Men nu er en gigantisk transferaftale ifølge Tipsbladets oplysninger snublende nær på at falde på plads.

Det er Brighton i Premier League, der køber Ibrahim Osman, og der skal ifølge Tipsbladets oplysninger være meget kort vej til, at en handel er på plads. Mediet The Athletic rapporterede som de første om handlen.

Transferen til Brighton sker i konkurrence med flere Premier League-klubber – Osman var tæt på et skifte til West Ham i januar, og Brentford, Arsenal og Tottenham skal også have været inde i billedet undervejs.

Og det er en voldsom transferaftale, FC Nordsjælland her får plads.

I januar var det prisskilt, flere Premier League-klubber nikkede ja til eller var indforståede med var den endelige pris, 20 millioner euro i transfer plus tre millioner i bonusser og en videresalgsklausul til FC Nordsjælland.

Nu ender aftalen ifølge Tipsbladets kilder på cirka 19,5 millioner euro, lige over 145 millioner kroner.

Og dertil kommer fire millioner euro, omkring 30 millioner kroner, fordelt på flere forskellige præstations-betingede klausuler, der indfries ud fra Osmans og Brightons præstationer og succes, og som der er relativt gode muligheder for kommer delvist eller helt til udbetaling.

Oveni kommer en videresalgsklausul på 15 procent til FC Nordsjælland.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det vil sige, at FCN får 15 procent af det beløb, Brighton eventuelt sælger Ibrahim Osman videre for, og som overstiger det, Brighton samlet set ender med at betale FCN for Osman.

Det er uvist, hvordan Brighton, FC Nordsjælland, Ibrahim Osman og eventuelle involverede agenter har løst den voldsomme strid, der var i januar, hvor Osmans hidtidige agent Darryl Powell blev droppet af Osman til fordel for en belgisk agent med base i De Forenede Arabiske Emirater.

Der er indbragt en sag i DBU om brud på Darryl Powells rettigheder i repræsentationsaftalen med Ibrahim Osman, en aftale der løber indtil december 2024, og det er uvist, hvad udfaldet af denne og eventuelle andre sager bliver, og hvordan skiftet til Brighton er blevet til.

Falder transferen på plads, kan selve skiftet først ske til sommer, når transfervinduet i England åbner igen.

Right To Dreams direktør Tom Vernon har et nært forhold til Brighton-ejer Tony Bloom, og Brighton har været opsat på at få fat i flere spillere fra FC Nordsjælland, efter Simon Adingra har haft stor succes i først Union SG og derefter Brighton siden skiftet fra FCN i 2022.

Brighton var sidste sommer ekstremt tæt på at købe Mohammed Kudus af Ajax, men den tidligere FCN-spiller skiftede i stedet til West Ham. Denne gang vandt Brighton altså et speget transferspil foran West Ham, der efter Kudus' succes var opsat på at hente Ibrahim Osman i januar.