• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FCN-talent gik fra de hårde områder i Ghanas hovedstad til Superligaen

Foto: Getty Images

Maxwell Woledzi vil gerne bruge sin erfaring til at hjælpe unge mennesker, fortæller han.

Af Oliver Okstrøm

Det blev torsdag til debut i Superligaen for FC Nordsjællands 19-årige Maxwell Woledzi, da han startede inde i midterforsvaret mod Brøndby, som endte med et 0-4-nederlag for Farum-klubben.

Dermed har Maxwell taget springet fra de hårde områder i Ghanas hovedstad, Accra, til at spille Superliga. Det er en stor sag for FCN-talentet fortæller han selv i et interview på klubbens officielle hjemmeside.

Læs også:AaB må undvære største profil mod FC Nordsjælland

- Det betyder så meget. Min professionelle fodboldkarriere er først lige begyndt, men jeg har stadig været tålmodig og arbejdet hårdt for at få denne her mulighed, siger han og fortsætter:

- Min fornemmeste opgave er, at jeg skal bruge min platform til at videregive mine erfaringer og min viden til unge forsvarsspillere og unge mennesker. Jeg ønsker, at alle der ser op til mig, skal have muligheden for at bruge min rejse til at opnå deres egne mål, lyder det fra Maxwell Woldezi.

Læs også:AaB holder Tengstedt ude af truppen: Ville ikke forlænge kontrakten

Han slår derfor også fast, at han er meget taknemmelig, men der er en særlig person, som skal have lidt mere opmærksomhed end de øvrige, som har haft en effekt på den rejse, som han har været på.

- Vigtigst af alt, vil jeg gerne dedikere dette øjeblik til min mor. Hun har ofret så meget af sit eget liv, for at jeg kunne få en bedre fremtid. Hun sover ikke, hvis jeg ikke sover. Hun har grædt og bedt for mig hver dag i håbet om, at jeg ville blive professionel fodboldspiller og opnå mine mål. Et af de mål var, at jeg skulle få min debut, siger han slutter af med et 'Hakuna Matata'.

Næste opgave for FC Nordsjælland er mod AaB klokken 14 på søndag.

Læs også:AaB-keeper kan runde skarp milepæl

Læs også:Brøndby-talent inden Derby: Vi skal være mere kyniske

Læs også:Mensah har planen klar: Mod skal sikre os sejren over FCK

Superliga

Mere Superliga

Fokus