• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Fem bud: De kan afløse Evander i FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Hvem henter FC Midtjylland som afløser for Evander? Her er fem bud fra Tipsbladets redaktion.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland har solgt stjernespilleren Evander Ferreira til Portland Timbers i USA, og dermed er Superligaen blevet en stor profil fattigere. Midtjyderne er til gengæld blevet 75 millioner kroner rigere.

Evanders afsked er en streg i regningen for underholdningsværdien i Superligaen, men værst er det naturligvis for FC Midtjylland, der nu har en stor opgave i at finde en kompetent afløser for Evander, som nåede 167 kampe med ulven på brystet.

Afløseren skal findes i januars transfervindue, og Tipsbladet kommer her med fem mulige arvtagere for den brasilianske boldekvilibrist. Chefredaktør Troels Bager Thøgersen giver sit besyv om hver af de fem navne. 

Glen Kamara
27 år
Rangers FC

Den finske landsholdsspiller er en lidt anden type end Evander. Han er i hvert fald ikke nær så målfarlig, så det vil kræve noget rotation på holdet, hvis Glen Kamara kommer til FC Midtjylland.

Troels Bager Thøgersen: "Kamara kan sagtens ende i en mindre klub i en af Top 5-ligaerne, men som skandinavisk (finsk) landsholdsspiller passer han fint ind i det, FCM også vil. Han er bestemt ikke en 1-til-1-afløser for Evander, men hvis FCM er villig til at lave en rokade på midtbanen, hvor man hiver Olsson over i en mere offensivt betonet rolle, kunne man godt bruge Kamara".

Morten Thorsby
26 år
Union Berlin

"Fodboldens Greta Thunberg", som Morten Thorsby kaldes, er i hvert fald en spiller, FC Midtjylland værdsætter højt. Således kunne Tipsbladet i november afsløre, at "ulvene" i sommer forsøgte at lande den norske landsholdsspiller.

Troels Bager Thøgersen: "FC Midtjylland forsøgte at hente Thorsby, og nordmanden har kun startet i fire Bundesliga-kampe siden skiftet til Union Berlin. Det er nok en postgang for tidligt, men jeg tror ikke, FC Midtjylland og Morten Thorsby har slettet deres noter om hinanden".

Emiliano Marcondes
27 år
ACF Bournemouth

En gammel kending i FC Midtjylland. Emiliano Marcondes var udlejet til heden i 2019, og han har tidligere været en kæmpe profil i Superligaen. Offensivspilleren er kommet en smule i klemme i England, hvor det ikke bliver til meget spilletid. 

Troels Bager Thøgersen: "Det er simpelthen tosset, at Bournemouth ikke kan finde mere at bruge Emiliano Marondes til. Der var kontakt i sommer mellem FCM og Marcondes-lejren, og jeg bliver overrasket, hvis FCM ikke mindst tænker tanken".

"Ligesom med de andre kandidater vil det kræve tilpasninger, hvis man henter Marcondes, for han er heller ikke en 1-til-1-afløser for Evander, der er en mere afbalanceret central midtbanespiller, end offensive Marcondes er. Men Marcondes har været lejet til FCM før, og det ville være en ret oplagt og køreklar løsning".

Jens Petter Hauge
23 år
KAA Gent

Jens Petter Hauge trænger til en kickstart af karrieren. Han er lige nu udlejet fra Eintracht Frankfurt til KAA Gent, men det går dårligt i Belgien. Hauge stemplede sit navn fast på fodboldlandkortet i Bodø/Glimt, hvor han sammen med blandt andre Philip Zinckernagel og Kasper Junker satte ild i norsk fodbold. Efterfølgende blev han solgt til selveste AC Milan.

Troels Bager Thøgersen: "Det ville være en fræk handel. Jens Petter Hauge har virkelig brug for at få gang i karrieren, og det er den hverken kommet efter skiftet til Frankfurt eller nu på leje i Gent. Det er ikke den mest ligefremme aftale, da Hauge er på en lejeaftale indtil sommer, men hvis alle parter er med på den, kunne det være et kup for FC Midtjylland".

Lasse Berg Johnsen
23 år
Randers FC

Hvis FC Midtjylland pønser på at finde Evanders afløser i Superligaen, er Lasse Berg Johnsen et godt bud, selv om han er en noget anden type end brasilianeren.

Troels Bager Thøgersen: "Han er en spiller, FC Midtjylland tidligere har tænkt tanker om, ligesom FC København har. Hvis vi nu siger, at FCM skubber Kristoffer Olsson yderligere over i en offensivt betonet rolle, kan Lasse Berg Johnsen sagtens komme ind som bold- og spilfordeler, mens Emiliano Martínez rydder op bagved".