• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FCM forsøgte at hente fodboldens Greta Thunberg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland forsøgte i sommer at hente den norske landsholdsspiller, der dog havnede i Union Berlin.

Af Victor Risager & Troels Bager Thøgersen

FC Midtjyllands midtbane fik i sommer noget af makeover med tilgangene af Kristoffer Olsson og Emiliano Martínez, der begge kom på lejeaftaler fra henholdsvis Anderlecht og RB Bragantino på transfervinduets sidste dag.

Men forinden havde FCM også forsøgt at hente den norske landsholdsspiller Morten Thorsby, kan Tipsbladet nu fortælle.

I løbet af sommeren var FC Midtjylland i forhandlinger og dialog med den daværende Sampdoria-nordmand, men i sidste ende blev det ikke til et skifte til Heden. I stedet skiftede han i til Union Berlin i Bundesligaen.

26-årige Morten Thorsby havde ellers været et meget interessant bekendtskab i dansk fodbold.

Nordmanden har været meget udtalt om blandt andet sportswashing og menneskerettigheder, mens han også har været med til at sætte fokus på klimakrisen, dels via sin NGO, WePlayGreen. Noget, der i Italien sikrede ham et specielt kaldenavn.

- I omklædningsrummet er jeg stadig den “grønne dreng”, der bliver grinet ad, når jeg selv laver noget mindre bæredygtigt. I Italien kalder de mig fodboldens Greta Thunberg. Det er fint – jeg har enorm beundring for hende, sagde han sidste år i et interview med The Guardian med henvisning til den svenske klimaaktivist.

Mens Morten Thorsby havnede i Union Berlin, hentede FC Midtjylland som bekendt Kristoffer Olsson og Emiliano Martinez i stedet, og begge har siden vist højt niveau på Heden.

I Union Berlin har han været lidt inde og ude af holdet, og det er indtil videre blevet til 10 kampe i Bundesligaen med en enkelt scoring til cv'et.

Thorsby står noteret for 16 landskampe, og han er blevet udtaget til det norske landshold, der i den kommende uge spiller et par venskabskampe. Norge er ikke kvalificeret til VM.

Den 26-årige midtbanespiller har kontrakt med Union Berlin frem til sommeren 2025.