Superliga Torsten Kjems Hansen

Fest eller fiasko i AGF? Sådan kommer de i top-6

Foto: Getty Images

Kampen om Superligaens sjetteplads er endnu ikke afgjort - selv om det er det med det yderste af neglene, at både AGF og Viborg kan klamre sig til håbet.

Af Torsten Kjems Hansen

Med to runder tilbage af Grundspillet i Superligaen er det fortsat endnu ikke endegyldigt afgjort, hvem der tager 6. pladsen.

FC København, FC Midtjylland, Brøndby IF, AaB og Silkeborg er sikret, men Randers FC har endnu ikke gjort arbejdet færdigt. Faktisk har det østjyske hold slet-slet ikke præsteret og har bare hentet et point i de tre forårsrunder.

Randers holdet 29 point på sjettepladsen og på syvendepladsen ligger lokalrivalerne fra AGF med 24 point, imens Viborg FF i teorien også kan nå op, selv om holdet kun er noteret for 23 point.

AGF har skuffet enormt med bare tre point i de tre forårsrunder, selv om samtlige modstandere i SønderjyskE, Vejle og FC Nordsjælland ligger længere nede i tabellen.

Viborg FF har ligeledes kun hentet tre point i de tre seneste kampe, så det ser mere end svært ud for AGF og Viborg FF henholdsvis at skulle indhente fem og seks point på de tos sidste runder.

Men det KAN lade sig gøre.

Lad os opstille scenarierne for både Randers, AGF og Viborg FF's vej til top-6:

Randers FC's slutprogram
Randers FC - Silkeborg IF
SønderjyskE - Randers FC

Randers FC møder altså stærkt spillende Silkeborg IF i den kommende runde og runder af med bundproppen SønderjyskE.

Sådan kommer Randers FC i Top-6:
To point eller flere i de to kampe, og Randers FC er klar til top-6. Det samme er tilfældet, såfremt at enten AGF eller Viborg FF ikke henter seks point i de to sidste runder.

AGF's slutprogram
Brøndby IF - AGF
AGF - Viborg FF

AGF skal op mod Superligaens mest formstærke hold, Brøndby IF, der har vundet de seneste ni kampe i træk. Siden venter så Viborg FF, der i sidste runde muligvis fortsat også kan være inde i kampen om den sidste plads i top-6.

Sådan kommer AGF i Top-6
AGF skal vinde de sidste to kampe - det er ultimativt, men fortsat ikke nok. For på samme tid må Randers FC maksimalt hente et point i de to sidste runder. Vinder AGF de to kampe og Randers FC taber begge deres, så tilfalder sjettepladsen AGF. Henter Randers FC et point i de sidste runder og AGF på samme tid vinder begge holdets kampe - så er er der pointlighed og målscoren vil blive afgørende.
Her er Randers FC aktuelt fem mål bedre end AGF - men det kan der hurtigt blive lavet om på.

Et tænkt eksempel
Randers FC - Silkeborg 0-2
Brøndby - AGF 0-1

SønderjyskE - Randers FC 0-0
AGF - Viborg FF 3-0

Ved det opstillede eksempel vil AGF altså hente både seks point og seks mål ind på Randers FC og dermed overhale lokalrivalerne

Viborg FF's slutprogram
Viborg FF - Vejle Boldklub
AGF - Viborg FF

Viborg møder først Vejle, der har fået en smule gang i bundkampen med fire point i de seneste runder, hvilket har bragt holdet frem på 11. pladsen. Slutteligt skal Viborg op mod AGF, der altså kan blive en kamp, hvor begge hold fortsat kan klamre sig til håbet om at komme i top-6.

Sådan kommer Viborg i Top-6
Der skal seks point på bordet - det ligger helt fast. Dertil er det så ligeledes et ultimativt krav. at Randers FC skal tabe begge holdets kampe. Sker det, vil der være pointlighed, og målscoren bliver afgørende. Aktuelt er Randers FC's målscore 23-23 og Viborgs er i minus fire - 28-32. Men den forskel vil helt automatisk forsvinde, hvis Randers taber to kampe og Viborg vinder to kampe. Hvis målforskelle skulle ende med at blive den samme for de to hold, vil det være holdet, der har scoret flest mål i hele sæsonen, der ender i top-6.  Viborg FF har inden de sidste to runder scoret 28 gange - Randers FC kun 23 mål.