Video : Tipsbladet
Superliga

Fik et chok i Danmark: Det har ikke været nemt

Viborg FF's portugisiske angriber Paulinho arbejder fortsat på at finde fodfæste i Danmark.

Viborg FF havde spenderbukserne på, da de i januar hentede Paulinho ind som afløser for Jay-Roy Grot.

Den portugisiske angriber har dog ikke været en faktor fra første fløjt. Han ankom sent i januars transfervindue, hvorfor han gik glip af meget af opstarten med Viborg FF.

Derfor har hans indkøringsperiode i dansk fodbold også været lang og med bump på vejen. Det fortæller 23-årige Paulinho i et interview med Desporto Ao Minuto.

- På et personligt plan har det været et udfordrende skifte. Særligt fordi det blev foretaget midt i sæsonen. Det er første gang, at jeg skifter land. Det er en helt ny kultur og spillestil. Det er svært for en ny spiller at skifte til et hold, hvor alle gør det godt. Jeg er stadig et sted, hvor jeg tilpasser mig - også til trænerens ideer. Jeg kan ikke sige, at det har været nemt.

Paulinho har indtil videre fået fire Superliga-optrædener for Viborg FF i foråret, hvor Alassana Jatta har været det foretrukne valg. Der er dog ingen tvivl om, at Paulinho er købt ind som afløser for Grot på den lange bane.

- Det var bare et chok pludseligt at være i Danmark, hvor turneringen allerede var igang. Jeg føler, at jeg stadig er igang med at tilpasse mig. Jeg er ved at få mit liv på plads her, og det afspejler sig også på banen. Når du er i balance uden for banen, så går det også bedre på banen, slår Paulinho fast.

Viborg FF købte Paulinho i Estrela for angiveligt tæt på 7,5 millioner kroner, hvilket er transferrekord for den portugisiske klub. Paulinho fortæller også, at han havde flere andre muligheder i januar.

Projektet i Viborg FF med mulighed for medaljer og europæisk deltagelse i næste sæson var dog for godt til at kunne sige nej til. Paulinho er på kontrakt frem til 2026, så der er masser af år til at få sit gennembrud i Superligaen.

Han forlod Estrela i den næstbedste portugisiske række som klubbens topscorer med ni fuldtræffere i løbet af efteråret.