Video : Tipsbladet
Superliga

Spillerbudget: En tung investering for Viborg FF

Man kan godt se for sig, at Viborg FF accelererer i foråret med en ny cheftræner, men vi skal lige være sikre på, at magien på transfermarkedet ikke forsvandt med chefen, man solgte til udlandet.

Serginho ser spændende ud.

Anosike Ementa kan pludselig eksplodere på Superliga-scenen, hvis han scorer bare lidt oftere.

Ja truppen i Viborg FF er på papiret stærk, og efter Jacob Friis tog til Augsburg for at arbejde sammen med Jess Thorup i Bundesligaen, har man nu forfremmet en af ligaens hotte unge trænere Jakob Poulsen til cheftræner.

På papiret ser Viborgs situation fornuftig ud – men løfter løfterne sig nogensinde fra benævnte papir?

Det ser vi nærmere på her i en serie, hvor vi gennemgår alle 12 Superliga-klubber med lup efter lukningen af januars transfervindue i Danmark.

VIBORG FF
Anslået spillerbudget i 2023/24: 32

Transfervinduet januar 2024
Køb: 4
Salg: 1,1
Dyreste nye spiller: Stipe Radic, købt i Zrinjski Mostar for omtrent fire millioner kroner

Seneste årsregnskab (2022/23)
Personaleudgifter: 43
Afskrivninger transfers: 6,8
Årsresultat: 27,8

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Spillerbudgettet: 32 millioner kroner
Siden vi sidst så på Viborg FF's spillerbudget i september, har klubben kommet med et nyt årsregnskab for 2022/23, og der er udgifterne til lønninger og transfers steget så meget, at vi også justerer VFF's anslåede spillerbudget et nøk op.

Viborg lader til at have en knivspids mere i posen til at købe profiler end Silkeborg og Randers, uden man betaler højere lønninger.

Det er noget af en vækst, Viborg FF har gennemgået, siden man det mest af 10'erne lå i 1. Division,

og det har gjort VFF til en stærkere aktør på transfermarkedet, uden man vælter konkurrenterne og uden at man er blevet så stor, at man er vaccineret mod nedrykning i en dårlig sæson med fejlslagne indkøb.

Tipsbladets bud: Her er de om et år
Vi tror, VFF og klubbens ejere har tiltro til modellen og blikket for spillere fra andre lande, end de fleste Superliga-konkurrenter spejder efter. Derfor skruer VFF et par millioner kroner op, hvis man da ellers finder de rette folk og får gode præstationer fra de nuværende spillere i 2024.

Analyse
Det er fair nok, at de fem rigeste klubber FCK, FCM, Brøndby, FCN og AGF får flere point end Viborg FF i 2023.

At Silkeborg, OB og Lyngby også gør det, det var ikke helt planen for VFF, selvom der hverken er skete hele eller halve katastrofer i et år, hvor man var så tæt på at komme i Europa.

Vi outsidere kan naturligvis ikke undgå at se, at der ikke er slået lige så mange befriere i form af vildt gode spillere fra transfermarkedet, siden Jesper Fredberg blev solgt til Anderlecht for et års tid siden.

Dermed kan man ikke sætte lighedstegn mellem det faktum og VFF's niendeplads på point-ranglisten i 2023 (inklusiv 10 Top 6-kampe, ej at forglemme), der er ikke nødvendigvis årsags-sammenhæng.

MEN: Viborg skal jo indlysende finde de her spillere igen, der får konkurrenterne til at måbe misundeligt, og det har ikke været nemt at finde angribere med flere folk, der er sendt væk igen, selvom Anosike Ementa lover godt.

Købet af Stipe Radic skal gerne udmønte sig i godt spil og mere stabilitet – det er en tung investering for Viborg FF.

Der er ingen verdens grund til panik, men derfor ville det da være rart for de grønne fra den gamle hovedstad, hvis Serginho og Ementa sætter ild til Superligaen i foråret og ender højt i vores og cheftrænernes profilkåring hos Tipsbladet til maj.

Viborg FF og Tipsbladet har samme ejer – læs her, hvordan vi håndterer det

SE SPILLERBUDGETTERNE FOR ALLE DE ØVRIGE SUPERLIGA-KLUBBER HERUNDER