Video : Tipsbladet
Landshold

Landsholdet skaffer 300.000 til Unicef ved auktion

Kamptrøjer fra Danmarks to A-landshold har været på auktion til fordel for børn, der har akut brug for hjælp.

291.310,91 kroner er på vej fra Dansk Boldspil-Union (DBU) til nødhjælpsorganisationen Unicef.

Det meddeler DBU i en pressemeddelelse, efter at en auktion over kamptrøjer fra både herrelandsholdet og kvindelandsholdet er afsluttet.

Spillertrøjerne fra EM-kampen mellem Danmark og Slovenien samt spillertrøjerne fra kvindelandsholdets kamp mod de spanske verdensmestre 31. maj blev doneret til en auktion, som skulle skaffe Unicef penge til at hjælpe verdens akut mest udsatte børn.

- Vi er stolte over auktionens resultat, og at vi sammen med de fans, der har købt trøjerne, kan være med til at gøre en forskel for de børn, der vokser op i krig og konflikter, siger landsholdsspilleren Joakim Mæhle, som også er Unicef-ambassadør, i pressemeddelelsen.

Christian Eriksens trøje nummer 10 fra opgøret mod Slovenien, hvor han scorede Danmarks eneste mål, var klar topscorer på auktionen.

Den gik for 44.511 kroner, mens Kasper Schmeichel og Rasmus Højlund på de næste pladser gik for henholdsvis 12.552 kroner og 12.202 kroner.

Den fjerdemest populære trøje var Pernille Harders, som gik for lige over 12.000 kroner, mens Sofie Svavas på femtepladsen blev solgt for 9010 kroner.

Hos Unicef Danmark er der stor glæde og taknemmelighed over auktionen.

- De imponerende resultater fra spillernes auktioner vil skabe en varig forskel for utallige børn langt ud over sommerens fodboldfester, siger Unicef Danmarks generalsekretær, Susanne Dahl, i pressemeddelelsen.

/ritzau/